spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Bölgenin Yeni Uçak Bakım Üssü Muğla

Seçtiklerimiz

Dünyanın en büyük uçak bakım ve modifikasyon firmalarından AMAC Aerospace, Türkiye’deki ikinci hangarının açılışını Milas – Bodrum Havalimanı’nda gerçekleştirdi. Açılışa AMAC Aerospace yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Sivil Havacılık Sektörü’nün önemli isimleri katıldı. 
 
HANGAR 15 MİLYON DOLARA MAL OLDU
 
AMAC Aeropace, Türkiye’de 2012 yılında kurduğu AMAC Aerospace Turkey ile ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı özel hangarlar bölümünde yer alan hangarıyla hizmet vermeye başlamıştı. 
 
Milas – Bodrum Havalimanı’nda hizmete başlayan hangarda aynı anda 20 adet özel jete hizmet verilebilirken, 6.600 metrekarelik kapalı alanıyla Boeing 777 gibi büyük gövdeli uçaklara da bakım ve teknik servis desteği sağlanabilecek.

15 milyon doların üzerinde bir yatırımla tamamlanan hangar, yaz aylarında ağırlıklı olarak tatil için Bodrum ve çevre bölgeleri tercih edenlerin özel jetlerine hizmet verirken, kış aylarında ise havayolu şirketlerinin orta ve büyük gövdeli uçaklarına bakım ve teknik servis imkanı sunacak. Muğla’yı uçak bakımında Ortadoğu, Afrika ve Avrupa arasında merkez haline getirmeyi hedefleyen AMAC Aerospace, havacılık sektöründeki Milas – Bodrum Havalimanı’na kış aylarında da hareketlilik katmayı hedefliyor.

YENİ YATIRIM MÜJDESİ

 
AMAC Aerospace’in yakın gelecekteki hedeflerinden bahseden AMAC Aerospace Grup CEO’su Kadri Muhiddin; “Türkiye’nin hızlı büyüyen ekonomisi, özel havacılık sektöründe de olumlu gelişmelere neden oldu. Birkaç yıl önce özel mülkiyette 150 özel uçağın bulunduğu Türkiye pazarının kısa sürede 600 uçağa ulaşacağını öngörüyoruz.

Bu rakam Almanya’nın özel mülkiyetteki uçak sayısına eşit. Beklenen 4 kat artış sonrasında oluşacak talebin yanı sıra çevre ülkelerden tatil için Türkiye’yi tercih eden özel jetlerin oluşturduğu hacim Bodrum’un özel jetler konusundaki potansiyelinin en büyük göstergesi” dedi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika