spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Boeing Milli Havacılık Planı Ayrıntılarını Paylaştı

Seçtiklerimiz

Boeing, eylül ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de New York’u ziyareti sırasında duyurusu yapılmış olan Türkiye Milli Havacılık Planı konusunda ki ayrıntıları kamuoyuna duyurdu. 
 
Türkiye ve Boeing arasında kurulan ve amacı Türk Havacılık Sanayii’ni büyütmek olan ortaklık kapsamında Boeing, önümüzde ki 10 sene içerisinde Türkiye’de bulunan ekonomik etkisini iki kat artırmayı planlıyor.
 
Boeing Sektörde Varlık Güçlendirecek
Boeing, Milli Havacılık Planı kapsamında Türkiye’de Bölgesel Uçuş Eğitim Merkezi, Havacılık Sanayii Geliştirme Programı, Bakım ve Serviste Bölgesel İşbirliği ile Mühendislik ve Teknoloji Geilştirme Merkezi gibi bir kaç planı devreye sokarak sektörde varlık güçlendirme çalışmalarına imzasını atacak. 
 
Türk Havacılık Sanayii’ni geliştirmek için yapılmış olan Milli Havacılık Planı’nda Boeing, yapacağı yatırımlar ve yapacağı programlar kapsamında Türk Havayolları, Türk Devleti, sanayi tedarikçileri ve havacılık servis sağlayıcılarıyla karşılıklı olarak fayda görmeye dayanan stratejik bir çerçeve oluşturuyor.

Oluşturulan Planın Detayları


Öte yandan Boeing’in Milli Havacılık Planı’nın detayları ise şöyle;
 
-Havacılık ekosistemi oluşturularak, Türk sanayiisinin küresel rekabet edebilirliği genişletilerek Havacılık Sanayii Geliştirme Programı kapsamında Türk sanayisinin küresel havacılık tedarik zinciri entegresine katkıda bulunmak.

 

-Türkiye’nin havacılık sektöründe büyümesinin desteklenmesi adına Türkiye’de Ar-Ge varlığı ve mühendislik varlığı oluşturmak.
Hızlı bir şekilde gelişimini sürdüren Türk Havacılık Sanayiinin devam ettirilebilir büyümesi adına ileri seviyede kabiliyet geliştirmek için Türkiye ile işbirliğini geliştirmek. 

 

-Türkiye’de ve bölge genelinde ki uçakların verimliliklerini, performanslarını ve kapasitelerini yukarılara taşıyarak ticari hizmet ve savunma sağlayıcıları ile işbirlğini geliştirmek.

 

-Kontrol Yüzeyleri kapsamında Türkiye’yi mükemmeliyet merkezi haline dönüştürerek, Boeing’in bu alan çapındaki işlerini Türkiye’de genişletip, Türk sanayisi ile stratejik işbirliğini geliştirmek. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika