spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Boeing güvenli yolculuk için işbirliği yapıyor

Seçtiklerimiz

Boeing, Güvenli Yolculuk Girişimi’ni Yönetmek Üzere Delaney’i Görevlendirdi
 
Boeing, Kovid-19 pandemisi süresince uçak yolculuğu kaynaklı sağlık risklerini minimize etmek amacıyla sektörle birlikte hareket edecek.

 

Uçuş güvenliğini artırmak ve hastalık yayılımını azaltmak için çok katmanlı yaklaşımlar geliştiriliyor.Boeing, şirketin Güvenli Yolculuk Girişimi’ni yönetmek üzere Mike Delaney’i görevlendirdi.

Delaney’in ekibi Kovid-19 pandemisi süresince uçak yolculuğu kaynaklı sağlık risklerini en aza indirmek üzere yeni çözümler geliştirmek ve halihazırda mevcut sağlık tedbirleri konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürütecek.

31 yıllık Boeing tecrübesine sahip olan Delaney, bu görev öncesinde uçak geliştirme ve mühendisliği alanlarında yönetici liderlik pozisyonlarında bulundu.

 
Boeing Başkan ve CEO’su David Calhoun, “Uçak yolculukları yeniden başlatılıp kısıtlamalar tüm dünyada gevşetilirken, uçuş ekibi ve yolcuların sağlık ve güvenliği en önemli önceliğimiz olmaya devam ediyor. Mike’ın teknik uzmanlığı, liderlik becerileri, sektör bilgisi ve müşterilerimize olan büyük tutkusu, bu girişimimin başarıyla sürdürülmesine büyük katkıda bulunacak.” dedi.
 
Güvenli Yolculuk Girişimi ekibi, sektör tarafından tanınan uçuş güvenliği tavsiyelerini oluşturmak üzere havayolu şirketleri, uluslararası düzenleyici kuruluşlar, sektör paydaşları, uçak yolcuları, bulaşıcı hastalık uzmanlarıyla birlikte çalışacak.

Ekip, ayrıca, kokpit ve kabinlerle uyumlu mevcut ve onaylı dezenfektanlar konusunda operatörlere bilgilendirmede bulunurken, temizlik malzemelerini test ediyor.

 
Delaney, “Uçak yolcularının ve uçuş ekibinin sağlığını korumak konusunda çok kararlıyız. İş ortaklarımızla birlikte, uçak temizlik prosedürlerini geliştirmek ve havada hastalık yayılımı azaltmaya yarayacak alanları tespit etmek üzere çalışıyoruz.” dedi.
 
Boeing’in bu girişimi, aralarında artırılmış temizlik, vücut sıcaklığı ölçümleri ve yüz koruyucu ekipmanların kullanımının bulunduğu sektörün gelişmiş uçuş güvenliği yaklaşımlarına katkı sağlamanın yanı sıra kabin temizliğini sağlamada halihazırda mevcut ve kanıtlanmış sistemleri teşvik edecek.

Tüm Boeing uçaklarında mevcut olan hava filtreleme sistemi, bu tür sistemlerden biridir. Hava filtreleme sisteminde, hastane ve endüstriyel temiz odalarda kullanılanlara benzer Yüksek Verimli Partikül Hava (HEPA) filtreleri bulunmaktadır. HEPA filtreleri, virüs, bakteri ve mantar gibi partikülleri havanın kabinde yeniden dolaşımından önce ortadan kaldırılmasında %99,9 oranının üzerinde etkilidir.

 
Boeing, ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri ve sık dokunulan yüzeyler için antimikrobiyal kaplamalar dahil olmak üzere, uçuş güvenliğini artırmaya yönelik yeni teknolojileri araştırmayı ve değerlendirmeyi sürdürüyor.

Şirket, uçaklarda hastalık yayılımı ihtimalini azaltmaya yönelik çalışmalarda bulunmak ve araştırmalara destek vermek için tüm dünyada akademisyenler, sağlık uzmanları ve eğitim kurumlarıyla birlikte çalışıyor.

 
Delaney, “Uçak yolculuğu geri dönecek. Bu gerçekleştiğinde, yolcuların ve uçuş ekiplerinin Boeing uçaklarına çekinmeden binmelerini istiyoruz. Hedefimiz, havaalanı girişinden uçağın içine, güvenli bir uçuş deneyimi sağlamak. Tüm sistem boyunca müşterek standartlar, güvenli bir uçuş deneyimi için büyük önem arz ediyor.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika