spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Boeing’de 70 Türk mühendisi

Seçtiklerimiz

Türk mühendislerinin önemli görevler üstlendiği Boeing, 114 ülkede 358 havayolu şirketinden gelen uçak taleplerini karşılamakta zorlanıyor. Şirkette, çoğunluğu uçak mühendisi olan üst düzey 70’e yakın Türk personel başarılı projelere imza atarak dikkat çekiyor. 
 
Sivil havacılık tarihinde önemli bir yer tutan Boeing’in 707, 727, 737 ve 757 gibi modellerinin üretimine ev sahipliği yapmış Seattle’daki Renton, günümüzde 737 uçaklarının üretiminin gerçekleştirildiği bir bölge. Bölgesel uçak yapan firmaların servislerini gerçekleştiren programın yardımcı müdürü olarak çalışan, aynı zamanda da Türk-Amerikan Kültür Derneği Başkanlığı’nı yürüten Şevket Numanoğlu, 6 yıldır bu şirkette görev yaptığını söyledi. Uçak Mühendisi Gökay Taşkın da Boeing’in çift koridorlu uçaklarının dizaynında görev alan bir başka Türk. 
 
737-800 serilerinde gelişmiş teknoloji ve yeni tasarımlarla zenginleştirilmiş olan “737-800 Sky Interion”un üretim bandı, yere monte edilmiş ince manyetik bir şerit üzerinde kendi kendine kılavuzluk eden bir römorkörle hareket ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika