spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Boeing 100 Milyar Dolarlık Sipariş Aldı

Seçtiklerimiz

Boeing, rekor sipariş sayısı, sergilediği inovasyonlar ve büyüme stratejisiyle, havacılık sektöründeki global liderliğini Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı ile güçlendirdi.

 

Fuarın endüstri bölümünün kapanışında Boeing, ticari uçaklarda liste fiyatı 98.4 milyar dolar olan sipariş ve taahhüt aldığını, ticari ürün ve hizmetler sipariş ve taahhütlerinin ise 2.1 milyar dolar olduğunu açıkladı.
 
Boeing ticari havacılık siparişleri konusunda, müşterilerin kargo uçakları, 737 MAX ve 787 yolcu uçaklarına rağbet ettiğini gösteren toplamda 677 sipariş ve taahhüdü ile çok önemli bir hafta geçirdi. Boeing kargo pazarındaki devam eden güçlendirmeyi yansıtan 48 adet 777F ve 5 adet 747-8F sipariş ve taahhüdünü de kesinleştirdi.
 
Müşteriler, VietJet’in 100 uçak için verdiği güçlü taahhüt ve MAX ailesinin en büyük üyesi olan 737 MAX 10 için verdiği 110 sipariş ve taahhüt ile birlikte, 787 için 52 sipariş ve tek koridorlu 737 MAX için 564 sipariş ile Boeing’in yolcu uçakları portfolyosuna rağbet göstermeye devam ettiler.
 
Boeing Hizmetler sektörü alanında, aralarında Antonov, Atlas Air, Blackshape, Cargolux Atlas Air, Emirates, EVA Havayolları, GECAS, Hawai Havayolları, International Water Services, Malindo Air, Okay Havayolları, Primera Air, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri, ABD Hava Kuvvetleri, WestJet ve Xiamen Havayollarının da bulunduğu ticari uçaklar ve savunma alanındaki müşterileriyle anlaşmalar yaptığını açıkladı.
 
Fuar sırasında Boeing ayrıca, Ticari Uçaklar ve Hizmetler için 20 yıllık öngörüsünü 15 trilyon dolara yükselttiği 2018 Ticari Pazar Görünümü’nü (CMO) açıkladı. Küresel pazar, 6.3 Trilyon $ değerindeki yaklaşık 43,000 yeni uçak için 2038’e kadar giderek artan bir talebin oluşacağını gösteriyor. Kargo pazarının gücü, fuar sırasındaki 50’den fazla kargo uçağı siparişi ve taahhüdü ile bir kez daha vurgulandı.
 
Boeing’in 737 MAX 7 ve Biman Bangladesh 787-8 uçuş gösterileri düzenlediği fuarda, Air Italy 737 MAX 8, a Qatar Airways 777-300ER, and CargoLogicAir and Qatar Airways 747-8 Freighters uçakları da statik olarak sergilendi.  ABD Savunma Bakanlığı, fuar boyunca AH-64 Apache taarruz helikopteri, CH-47 Chinook ağır yük helikopteri ve F-15E Strike Eagle taarruz uçağını sergiledi.
 
Ayrıca, Boeing ve Embraer’in liderleri, stratejik ortaklık planları açıklandıktan sonra ilk ortak basın toplantısını gerçekleştirdi. Boeing Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan ve CEO’su Dennis Muilenburg, Boeing Finans Direktörü ve Kurumsal Strateji ve Performans Genel Müdür Yardımcısı Greg Smith ve Embraer Başkan ve CEO’su Paulo Cesar de Souza e Silva, ticari uçaklar, savunma ve kullanım süresi hizmetlerine ilişkin girişimleri de içeren söz konusu ortaklığın detaylarını açıkladılar.
 
Fuar sırasında Boeing, İnsansız Uçak Sistemleri Trafik Yönetimi (UTM) çözümleri sunmak amacıyla yapay zekâ (AI) teknolojisi şirketi SparkCognition ile iş birliğini açıkladı.

Bu duyuru gelişen seyahat ve ulaşım dünyasını şekillendirecek ve gelecekteki ticari mobilite çözümleri için bir inkübatör birimi olan Boeing NeXt’in lansmanınıya birleşti. Boeing NeXt, insanları ve ürünleri mevcut teknolojiyle taşımada geleceğin ulaşım zorluklarını ele alarak; şirketin AR-GE faaliyetlerini ve otonom uçuş ve akıllı şehirler gibi alanlardaki yatırımlarını güçlendirecek.

 
Boeing, 9 Avrupa ülkesinde Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM/FeteMM) eğitimi verecek olan Newton Odaları’nın lansmanı için Newton Europe’a 5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak havacılık alanında geleceğin yenilikçilerine olan bağlılığını da gösterdi.
 
Fuar sırasında, Boeing’in hizmet, ticari ve savunma ürünlerinin etkileşimli turlarının yanı sıra, Geleceğin Portfolyosu ile birlikte simülasyon ve reality görüntüleri içeren interaktif serginin öne çıktığı yeni marka kampanyası Gelecek Burada İnşa Ediliyor’un lansmanı yapıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika