spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Birçok havacılık malzemesi açık artırmada satılıyor

Seçtiklerimiz

Bir açık artırma sitesi, havacılık ile ilgili birçok malzeme,ve dokümanı satışa sunuyor. Öyle ki satışa çıkan ürünler arasında, "2. Ana Jet Üs Komutanlığı Uçuş Planlaması", "Türk Hava Kurumu 22. Büyük Kongre Tutanağı", işaret fişekleri, pilot ve uçak malzemeleri, uçuş haritaları, flamalar ve hatta NATO Seyahat Emri Pasaportu bile bulunuyor.
 
Satışa çıkan malzemelerin isimlerini saydığımızda bir an için Türkiye’yi sarsan sözde "Askeri Casusluk" davasında duyduğumuz kelimeleri anımsadık.
 
Öyle ya, bir pilotun, bir askerin, evinde hatıra olarak bulundurduğu birçok malzeme "casusluk" delili sayılmıştı.
 
Hatta mahkemenin talebi üzerine aramalarda bulunan bazı "delilleri" inceleyen Genelkurmay, incelenen belgelerin Harp Akademileri sınavlarına hazırlık için kullanılan dokümanlar olduğunu söylemişti. Yani sınava hazırlık evrakları bile "delil" muamelesi görmüştü.
 
Tıpkı hatıra olarak evin bir köşesinde duran birçok malzeme gibi.
 
Ve bugün…
 
İlginçtir, kumpaslar çökünce bu tür hatıra malzemeleri "korkulacak" malzemeler olmaktan çıktı. Bir zamanlar evde bulununca "silah muamelesi" gören plaketler, uçaklarla ilgili teknik bilgi içeren dokumanlar ve çeşitli malzemeler, olması gerektiği gibi, sadece bir "hatıra" olarak görülüyor ve internet sitelerinde açıkça satılıyor.

İşte o malzemelerden bazıları:


İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika