spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Bingöl Havalimanı Dünyaya Açılıyor

Seçtiklerimiz

Açıldığı günden bugüne hızla ilerleme kaydeden Bingöl Havalimanı, uluslararası uçuş için yaptıkları altyapı çalışmalarında sona geldi. İki hafta içerisinde tamamlanacak olan alt yapı çalışmalarının ardından, Havayolu şirketleri Bingöl Havalimanından gerçekleştirdiği seferler ile yurtdışına yolcu taşıyabilecek.
 
Altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere olan Bingöl Havalimanının yanı sıra Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Siirt, Şırnak-Şerafettin Elçi ve Tokat Havalimanları ile Hac ve Umre dönemlerinde kullanılmak üzere hizmet veren Mardin ve Muş Havalimanlarının geçici hava hudut kapısı olarak ilan edilmesi hususunda, bu havalimanlarının yurtdışına direkt uçuşlara yönelik çalışmaların uygun olduğu ifade edildi.
 
BİNGÖL, GEÇİCİ HAVA HUDUT KAPISI İLAN EDİLDİ
Vatandaşların yurtdışına gidebilmesi için havalimanlarında geçirdikleri güvenlik önemlerinin alınması için altyapı gereksinimlerini tamamlamak üzere olan Bingöl Havalimanı, Geçici Hava Hudut Kapısı ilan edildi.
 
Özellikle Almanya’da bulunan vatandaşlar için önemli bir gelişme olan ilanda, bir süre sonra da geçici hava hudut kapısı olan Bingöl Havalimanı daimi hava hudut kapısı olarak hizmet verecek.
 
HUDUT KAPISINDA NELER BULUNMASI GEREKİYOR?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirlenen standartlarda, geçici hava hudut kapılarında hizmet binaları, yolcu salonu, gümrük sahası, depo, antrepo, park yeri, elektronik güvenlik cihazları (x-Ray, kapı dedektörü, ek dedektörü), sahte vize, pasaport veya evrak tespit etmeye yönelik güvenlik cihazları (ultraviyole cihazları v.b.), Polis bilgisayar ağına bağlı bilgisayar sistemi kurulması gibi gereksinimler gerekiyor.
 
Bakanlık tarafından istenilen standartların bulunması halinde, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Siirt, Şırnak-Şerafettin Elçi, Tokat, Mardin ve Muş Havalimanlarında yurtdışına direkt seferler için geçici hava hudut kapısı oluşturulacak. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika