spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Bingöl Havaalanı’nda Sona Doğru

Seçtiklerimiz

Altyapı işlerinin tamamlandığını, bina dış cephe giydirmeleri ile peyzaj çalışmalarının da önümüzdeki günlerde tamamlanacağını kaydeden Sağlar, elektrik ve elektronik sistem çalışmalarının da yılbaşına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

Bingöl Havaalanı’nda Sona Doğru kamuoyunun hizmete açılması için heyecanla beklediği havaalanı yatırımı için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Bingöl merkeze 20 kilometre uzaklıkta Çeltiksuyu köyü mevkiinde yapımı devam eden ve yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olacağı belirtilen Bingöl Havaalanı inşaatında EMT İnşaat firması tarafından yapılan 2 bin 300 metre uzunluğundaki pist tamamlandı. Doğalgaza uygunluğu bulunan ve ilk etapta sıvı yakıtla ısıtması sağlanacak binalar, merkezi havalandırma sistemine sahip olup “akıllı bina” sistemine sahip bir yapıya sahip

PEYZAJ VE BİNA GİYDİRMELERİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan Terminal Binası, Kule, İtfaiye ve Emniyet Binaları, Güç Merkezi, Isı Merkezi, Hizmet Binası, Teknik Bina, Nizamiye Kontrol Noktası ile saha içi betonarme ve çevre düzenlemesi işleri ise önemli ölçüde tamamlandı. Dün itibariyle inşaat alanında yapılan gözlemlerde, binaların dış cephe giydirmelerinin ve betonarme yollar ile peyzaj çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı görüldü.

Altyapı işlerinin tamamlandığını, binaların dış cephe giydirmeleri ile peyzaj çalışmalarının Kasım ayı sonuna kadar, elektrik ve elektronik altyapı işlemlerini de yılbaşına tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Şantiye Sorumlusu Bilal Sağlar: “Hava muhalefeti olmaz ve bu şekilde güneşli geçerse işlerimizi kısa sürede tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Havaalanı öyle basit bir inşaat değil. Birçok bina, yol, peyzaj çalışması ve farklı işler var. İşlerin bugüne kadar sürmesinin asıl sebebi de çoğunlukla hava muhalefetinden kaynaklanmaktadır. İnşallah kısa sürede işlerimizi tamamlayacağız. Önümüzde kış var. Her bir iş farklı bir firma tarafından yapılıyor. Haliyle kesin bir tarih vermek biraz zor. Ama havaalanının açılacağı gün yakındır inşallah” değerlendirmesinde bulundu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika