spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Berlin Havalimanı’nda Dertler Bir Türlü Bitmiyor

Seçtiklerimiz

Yapımı yıllardır devam eden yeni Berlin Havalimanı’nda dertler bir türlü bitmiyor. Yapılan hatalar nedeniyle inşaat çalışmaları bir türlü tamamlanamayan ve bugüne kadar bir çok skandalın ortaya çıktığı havalimanında 10 milyon Euro’luk ek bir masraf daha oluştu.

Alman medyasında yer ala haberlere göre terminal binası ve pistin yanına döşenen kabloların değişmesi ve yeniden döşenmesi gerekecek.

Kabloların bulunduğu kanallara su dolduğu fark edilirken bunun zamanla kablolara zarar verebileceği düşünülüyor. Yapılacak kablo değişikliği önceden planlanmamış 10 milyon Euro’luk ek bir masrafa yol açacak.

 
Bugüne kadar yapımı tamamlanan bir çok kısmı değiştirilmek zorunda kalınan havalimanında anlaşılan bu son değişiklik olmayacak.
 
Adete Almanya’nın kabusu haline gelen havalimanının bu tür aksaklıklar nedeniyle bir türlü tamamlanamaması ve giderek daha fazla masrafa yol açması büyük tepki çekiyor. Son yapılan açıklamalarda havalimanının 2020’de açılacağı belirtilmişti ancak halk bunun belirtilen tarihte gerçekleşeceğine pek inanmıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika