spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Bebeğinizle Stressiz uçak seyahati için öeneriler

Seçtiklerimiz

1. TEMKİNLİ OLAN KAZANIR


Seyahat etme kararını verdikten sonra ilk ve en önemli aşama en detaylı şekilde hazırlanmak. Gideceğiniz yerin hava durumu tahminlerini kontrol ettikten sonra uygun kıyafetleri valize yerleştirerek işe başlayabilirsiniz. Kişisel bakım ürünlerinizi hazırlarken bebeğinizin bakım malzemelerini unutmayın. Bu noktada iki ayrı çanta yapmak hayat kurtarıcıdır. Biri uçağın bagajına vereceğiniz valiziniz, diğeri de kabine alacağınız bebeğinizi oyalamakta size yardımcı olacak oyuncaklardan oluşan çantanız.

2. EN RAHAT KIYAFET HAYATI KOLAYLAŞTIRIR

 
Uzun bir uçuşsa tabii ki rahat kıyafetler tercih etmelisiniz. Hem kendinizin hem bebeğinizin konforunu sağlayacak olan siz olduğunuz için öncelikle hareket serbestliği sağlayan, terletmeyecek ve üşütmeyecek, içinde mutlu hissedeceğiniz ve en önemlisi hızlıca değiştirebileceğiniz kıyafetler seçmelisiniz.

Birkaç kat giyinmeyi tercih etmek de bu noktada isabetli olacaktır. Emziriyorsanız, emzirme önlüğünüzü unutmamalısınız. Şıklığına çok önem veren bir kişi de olsanız uçak seyahatinde takı kullanmamalısınız. Bebeğiniz içinse bez değişimine en elverişli kıyafeti seçmek en önemli nokta.

Üzerine dökülebilecek yiyecek ve içecekleri göz önünde bulundurarak mama önlüğü takmayı da unutmamak gerekir. Uçaktaki klima sisteminden etkilenmemesi adına bebeğiniz için ince bir battaniye ve hırka da kabin için hazırladığınız çantada bulunmalı. Atlanmaması gereken bir diğer önemli nokta da ineceğiniz şehirdeki hava şartlarını göz ardı etmemek

3. ÇANTA İÇİNDE ÇANTA OLMAZSA OLMAZDIR

 
Böyle bir seyahatte elinizin, kolunuzun ne kadar dolu olabileceğini tahmin ediyoruz. Hele bir de bebeğinizi kumanda etmeye çalışıyorsanız yaratıcı bir çözüme ihtiyacınız var demektir. Büyük bir el çantası kullanmak işinizi zorlaştırır; çünkü içinde define arayacak zamanınız olmayacak.

Ama içine küçük küçük birçok çantanın ya da gözün yerleştirildiği tarzda büyük bir çanta hayatınızı kurtarır. Pasaport, para, bebeğin bezleri, mendiller, atıştırmalıklar, oyuncaklar, kıyafetler elinizi uzattığınız anda fulaşabileceğiniz noktada olursa stresi azaltmış olursunuz.

4. BEKLENTİNİZİ DÜŞÜK TUTMAK MUTLULUK GETİRİR


Siz tabii ki pürüzsüz bir seyahat arzu ediyorsunuz; ancak gerçekçi olmakta fayda var. Stres düzeyiniz yükselecek bile olsa hiçbir şey düşündüğünüz kadar kötü gitmeyecek. Olabilecek en kötü senaryo mutlaka aklınızdan geçecek; ama o bile dünyanın sonu değil. Bebeğiniz uçuş boyu uyumayabilir, ağlayabilir, yerinde durmayabilir, diğer yolcular bebeğinizden rahatsız olabilir…

Hepsini hedefinize ulaştığınızda unutacaksınız! Ayrıca ihtiyaç halinde yardım istemekten çekinmeyin. Host ve hostesler, hatta diğer yolcular da işinizi kolaylaştırmaktan mutluluk duyacaklardır. Tuvalete girecekseniz bebeğinizi bir-iki dakika oyalamaları ne kadar zor olabilir ki

5. AKŞAM UYKUSUNA DENK GETİRMEK İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR


Birçok insan gece uçak yolculuğu yapmaktan sakınır. Oysa ki bebeğin akşam uykusu rutinine denk gelen uçuşlar büyük rahatlıktır. Bebeğin pijamalarını giydirip, sütünü verip, masal okuyup sanki evinizdeymişsiniz ve bebek yatağında uykuya geçecekmişçesine rutinini yerine getirirseniz stres dolu saatleri azaltmış olursunuz.

Her ne kadar uçakta ilgisini çekecek birçok uyaran olsa da ortam çok sıkıcı gibi davranmanızda fayda var. Eğer ki uçak karanlıksa şanslısınız, bebeği uçaktaki bebek yatağında tutmanız kolay olacaktır. Her yolu denediniz; ama hala bebeği uyutamadıysanız pusetle kabinde gezdirmekten başka çareniz kalmıyor.

6. UÇUŞ SÜRESİNE UYGUN AKTİVİTELER GELİŞTİRMEK KEYİF VERİR


Uçakta geçireceğiniz zaman uzunsa, bu süreyi değişik aktivitelere eşit bölerek sizin ufaklığın ilgisini her daim aktif tutabilirsiniz. Öncelikle kaybolması durumunda üzüntü yaratmayacak yeni ama ucuz oyuncaklardan oluşan bir çanta hazırlayın ve bu oyuncakların diğer yolcuları rahatsız etmeyecek şekilde çok sesli olmamasına özen gösterin.

Yeni almış olduğunuz bu oyuncakların her birini hediye paketi yapın. Böylelikle miniğiniz paketleri açarken büyük bir heyecan yaşayacak ve kendini oyalayacak sizinki.

Sticker’lar, boya kalemleri ve kağıtlar 3 yaşından itibaren çocukları çok güzel oyalar. Bu noktada sizin üzerinizi, kendi çevresini ve diğer yolculara ait eşyaları boyasa da kalıcı olmayacak türden kalemlerseçmeniz büyük önem taşıyor.

Çizeceklerinizden ve sticker’lardan yaratacağınız hikayelerle çokkeyifli saatler geçirebilirsiniz. Çok çaresiz kalan aileler için teknolojiden faydalanmak kaçınılmaz. Çocuğunun sevdiği çizgi filmleri ve şarkıları ipad’e yükleyip uçakta acil durumda bunlardan faydalanan çok aile var.

7. TAM BİR FESTİVAL: YEMEK ZAMANI


Bebeğinizin yaşına uygun, yerken uzun zaman harcayacağı ve keyif alacağı atıştırmalıkları mutlaka yanınıza alın. Sütsüz olarak ona sunabileceğiniz mısır gevreği, kuru meyveler, kuruyemiş ve krakerler sağlıklı atıştırmalıklardan sayılabilir. Çoğu uçuş şirketi ufaklıkların servisini yetişkinlerinkinden önce yapıyor. Bu büyük bir avantaj; çünkü siz rahatlıkla önce çocuğunuzu yedirip ardından kendi yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika