spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

BBP: 2 helikopteri yetkililere iletmiştik

Seçtiklerimiz

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, buna benzer bilgi ve belgeleri devlet yetkilileriyle paylaştıklarını söyledi.Adem Yavuz Arslan’ın dün yayımlanan köşe yazısında Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili verdiği çarpıcı bilgiler büyük yankı uyandırdı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, yazıdaki hususların benzerlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile paylaştıklarını söyledi. Davanın zaman aşımına dikkat çeken Gündoğdu, Genelkurmay’dan herhangi bir açıklama gelmemesini de eleştirdi.

AYDINLATMA YAPILMIYOR

Yazıdaki çarpıcı bilgilerin BBP camiası ve Yazıcıoğlu ailesi tarafından dikkatle okunduğunu belirten Gündoğdu, aynı noktalara işaret eden bilgileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verdiklerini söyledi. Bu bilgilerin haberde geçen noktalarla aynı doğrultuda olduğunu aktaran Gündoğdu, yazılanlara rağmen konu hakkında aydınlatılma yapılmadığından yakınarak " "Yazıda ciddi bir cevap aranıyor. Olayın 4. yılına girdik ve 1 yıl sonra unutulmaya yüz tutacak. Zamanaşımı 1 yıl sonra daha hızlı işlemeye başlayacak" dedi.

SUİKAST DOĞRULANIR

Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama gelmemesinin düşündürücü olduğunu bildiren Gündoğdu şöyle konuştu: "Artık açıklama yapmalarını bekliyoruz. Neden bugüne kadar bu açıklamalar yapılmadı? Artık BBP camiasının aydınlatılması gerekir. Sorun bu şekilde açıklanırsa bu işin suikast olduğu yüzde 90 ihtimalle doğrulanır. Neden 2.5 saat sonra ulaşılan enkaza 48 saat sonra ulaşıldı açıklaması yapılıyor."

FAİLİ MEÇHUL ANILMAYACAK

Olayı kendilerinin de sorgulayacağına dikkat çeken Gündoğdu, artık Yazıcıoğlu ailesinin de kendilerinin de beklemeye tahammüllerinin kalmadığını dile getirdi. Aksaklıkların ve eksikliklerin tüm çıplaklığıyla açıklanması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu şöyle devam etti: "Bu iş faili meçhul anılmayacak. Aydınlatıldıktan sonra elimizden geleni de yapacağız. Ellerindeki belgeleri ve bilgileri savcılığa vermesi gerekiyor. Yöneticilerin bu işi millete ve bize açıklama yapması gerekmektedir. Samsun’da Ahmet Türk’e yumruk atıldı ve vali görevden alındı. Ancak Muhsin Yazıcıoğlu’nu şüpheli bir kaza ile kaybettik ve kimse görevden alınmadı. Bunun izahının yapılması gerekiyor."

‘Biri olay yerinde 6 dakika kaldı’

Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili geçen yıl savcıya bilgi ve belgeler veren gizli tanık, Ankara Temsilcimiz Adem Yavuz Arslan’la görüşmüştü. “Dosyanın üzeri örtülmesin” diyen gizli tanık, olaydan 2.5 saat sonra bölgeye gelen iki helikopterle ilgili belgeler olduğunu kaydetmişti.

Gizli tanık, esrarengiz helikopterlerden birinin olay yerinde 6 dakika kaldığını söylemişti. Muvazzaf asker olan gizli tanık, savcıya gönderilen radar görüntülerinin sağlıklı olmadığını ifade ederek, “Doğru olan, savcının bilirkişilerle birlikte Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi ve Genelkurmay Savaş Harekât Merkezi’ndeki kayıtları incelemesi” demişti

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika