spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Batman Havalimanı tekrar hizmete girecek

Seçtiklerimiz

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, pistin 30 Kasım’dan öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.
 
7 Haziran seçimlerin ardından uçuşa kapatılan Batman Havalimanı pist tadilatının ardından 30 Kasım’da tekrar hizmete girecek. Batman Havalimanı pist tadilatı ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, pistin 30 Kasım’dan öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.
 
Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığıyla yaptığı görüşmelerde Batman Havalimanı pistinde çalışmalarının aksama olmadan sürdüğünü bildiren Özdemir, şu anda pistin 30 Kasım olarak belirtilen açılışının bu tarihten öncesine çekilmeye çalışıldığını dile getirdi.
 
Batman Havalimanı pistinin belirtilen tarihten daha önce bitirilmesinin planlandığını ve bu yönde bakanlığın ve ilgili firmanın çabası olduğunu anlatan Özdemir, çalışmalarla ilgili teknik bilgiler de aktardı.
 
Devam eden işin büyük kısmının tamamlandığını belirten Özdemir, Batman Havalimanı pistinde toplamda 2 bin 700 metre asfaltın kazıldığını, 5 kat olan pistin 3’üncü katının döküldüğünü geriye kalan 2 kat asfalt döküm işlemlerinin de daha önce bitirilmeye çalışıldığını ifade etti. (İLKHA)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika