spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Batık uçak Kuşadası’na ilgiyi artırdı

Seçtiklerimiz

Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında hem dalış turizmini canlandırmak hem de resif (Su düzeyindeki sıra kayalar) gibi kullanılmak üzere batırılan Airbus A300 uçağı, yerli ve yabancı dalış meraklılarından büyük ilgi görüyor.

 

 
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası, bir yandan denizin, kumun, güneşin tadını çıkarmak isteyen tatilcilere ev sahipliği yaparken son dönemde dünyanın en büyük batık uçağı sayesinde dalış severlerin ilgisini çekiyor.

 

 
Sosyal medyada gördüğü, dünyanın en büyük batık uçağı olan Airbus A300’ü su altında keşfetmek isteyen İsviçreli polis memuru Andreas Gerber (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce kilometre öteden uçağa dalış yapmak için geldiğini belirtti.

 

 
Bu uçağın Kuşadası açıklarında batırıldığını öğrendikten sonra dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ile iletişime geçtiklerini ve Türkiye’ye geldiklerini anlatan Gerber, şöyle konuştu:

 

 
"Daha önce farklı tatil merkezlerine yüzmek, tatil yapmak için gidiyordum. Bu yıl ilk kez batık uçağa dalmak için Kuşadası’na geldim. Türkiye ve Kuşadası muhteşem. Dalış turizmi için yapılan bu tür çalışmaların turizmi iyi bir noktaya getireceğine inanıyorum. Böylesine bir uçağın Türkiye’de olması Türkler için çok şanslı bir durum. Bütün dalış tutkunlarını Kuşadası’na gelerek Airbus A300 uçağına dalmayı tavsiye ediyorum."
 
"Güvenlik endişesi yersiz"

Gerber, ülkesindeki Türkiye’ye yönelik güvenlik endişesi duyanlara çağrıda bulunarak, "Türk insanı sıcakkanlı ve çok misafirperver. Hiçbir güvenlik endişesi yaşamadım. Kimsenin de yaşamaması gerekir. Türkiye’de herhangi bir şey yok. Dünyanın her yerinde olabilecek olaylar yaşanabilir ama bunu ülke geneline yaymak doğru değil." diye konuştu.
 
Türk asıllı polis 31 yaşındaki Sadet Der ise "Türkiye’ye sadece uçağa dalmak için geldik. Uçağa ilk dalışımızı gerçekleştirdik, harika bir deneyim oldu. Batık uçağa hayran kaldım. Tekrar batık uçağa dalış yapacağız. Türkiye’de olmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.
 
Meslektaşı Gerber ile dalış tutkunu olduklarını, fırsat buldukça dünyanın değişik bölgelerine gittiklerini dile getiren Der, herkesi buraya davet etti.
 
Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ise haziran ayında uçağın batırılmasının ardından dalış turizminde ciddi anlamda hareketlilik yaşandığına dikkati çekti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika