spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Başbakan, HÜRKUŞ’un Törenine Katıldı

Seçtiklerimiz

Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN, TAI TUSAŞ Havacılık ve Uzay Günü dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Tesisleri’nde, ”Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı” HÜRKUŞ’un hangardan çıkarılış töreninde yaptığı konuşmada, TUSAŞ’ın yöneticilerine, mühendislerine, teknisyenlerine ve bilim adamlarına yaşattıkları büyük gurur dolayısıyla teşekkür etti.

Konuşmasına ”Dün, Eruh’ta 4 askerimiz, 4 kahraman evladımız teröristler tarafından şehit edildi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum” diyerek başlayan Başbakan, terörün çirkin yüzünü her fırsatta ve her durumda gösterdiğini ifade etti.

Başbakan, ”Ama bir kez daha samimi bir inançla ifade ediyorum ki, Türkiye her geçen gün daha da artan siyasi, ekonomik, askeri gücüyle terör belasının üstesinden mutlaka ama mutlaka gelecektir. Nitekim bugün, burada katıldığım programlar kararlılığımızın en bariz göstergeleridir” diye konuştu.

Başbakan şöyle devam etti:

”Bundan 101 yıl önce, iki Osmanlı subayının uçuş eğitimi almalarıyla başlayan havacılık tarihimizde bugün gerçekten büyük bir dönüm noktasını hep birlikte, gururla idrak ediyoruz. Osmanlı Tayyare Bölüğü başlangıçta sadece iki ithal uçaktan müteşekkildi, bugün ise en modern hava araçlarıyla hem de artık kendi imal ettiğimiz hava araçlarıyla bölgemizin ve tüm dünyanın en güçlü hava kuvvetlerinden birine sahip olma yolundayız. Türkiye’nin hava kuvvetlerinde, savunma sanayinde bu seviyelere ulaşmasında katkısı olan herkese buradan şükranlarımı sunuyorum.

İlk hava subaylarımız olan Yüzbaşı Fesa Bey ve Mülazım-ı Evvel Yusuf Kenan Bey’i rahmetle yad ediyorum. 1914 yılında Taberiye Gölü yakınlarında uçakları düşen, Şam’da Selaahhatin Eyyubi’nin türbesi yanı başında kabirleri bulunan ilk hava şehitlerimiz Yüzbaşı Fethi Bey ve Üsteğmen Sadık Bey’e aynı şekilde Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Geçtiğimiz hafta uluslararası sularda alçakça bir saldırı sonucu kaybolan pilotlarımız Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un da milletçe umut dolu bekleyişimizi mutlu bir şekilde neticelendirmelerini diliyor, ailelerine sabırlar temenni ediyorum.”dedi

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika