spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

Bankanın Atatürk Havalimanı şubesinde büyük vurgun

Seçtiklerimiz

Özel bir banka, 2 Nisan 2019’da bir müşterinin kendi izni dışında hesabından yüksek miktarda para çekildiği ihbarı üzerine inceleme başlattı. Birkaç müşterinin daha aynı şekilde dolandırıldığı saptandı.
 
Ortak noktaları banka hesaplarındaki yüklü paraları olan müşterilerin işlemlerini yapan Atatürk Havalimanı şubesindeki görevli S. G. takibe alındı. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; Aynı zamanda ressam olduğu öğrenilen S. G.’nin iddiaya göre 28 Mart 2019’da kimlik paylaşım sistemi üzerinden müşterilerden E.G.’nin kimlik bilgisi, kimlik görüntüsü, imza bilgisi, bakiye bilgisi, telefon ve iletişim bilgilerinin yasak olmasına rağmen ekran görüntülerini kendi mailine gönderdiği, kısa süre sonra da kimliği belirsiz kişilerce paralar çekildiği belirlendi. Banka, mağdur olan iki müşterisine 2 milyon 94 bin TL para ödemek zorunda kaldı.
 
SUÇUNU İNKÂR ETTİ
 
S. G.’nin mailleri detaylı şekilde incelendi. Başka müşterilerin tüm kimlik ve hesap bilgilerini içeren ekran görüntülerine ulaşıldı. Banka, suçunu inkar eden Sünye G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sünye G. hakkında 17 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika