spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Balkan ülkelerine uçak talebi

Seçtiklerimiz

Balkan göçmeni vatandaşlar RUDEF’in bayramlaşma töreninde bir araya geldi. RUDEF üyeleri ve Balkan göçmeni ailelerin bir araya geldiği törende konuşan RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, “İslam aleminin bayramı mübarek olsun. Rumeli insanları bayramlara önem vermektedir. Bayramlar kültürümüzü geleceğe taşıyan önemli günlerdir. Osmanlı devrinden bugüne uzanan gelenekler var. Bizler bu geleneklerimizi sürdürüyoruz. Bugün bayramlaşıyoruz. Bu bayramlaşma 15 yıldır devam ediyor. Buraya gelen hemşerilerimizin birbirleriyle kaynaşmasını arzu ediyoruz. Müslüman alemi için önemli bayram. Ülkemizde bayramlar geldiği zaman yardımlar artıyor. Sevgiler artıyor. Bu vesile ile bayram önemlidir. Bütün dünyadaki İslam aleminin bayramını tebrik ederim. Nice sağlıklı bayramlar diliyorum. Son zamanlardaki terör olaylarında şehit düşenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Balkan ülkelerine ulaşım konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Toprak, “Bir ara Makedonya’ya seferler vardı. Bilmediğimiz sebeplerden dolayı 1 yıl önce Makedonya seferleri Yenişehir Havaalanı’ndan iptal edildi. Yenişehir Havaalanı’ndan bütün Balkan ülkelerine uçak kalkmasını istiyoruz. Bir an önce uçak seferlerinin başlaması gerekmektedir. Uçak seferleri çok önemlidir. İş adamları bunu bizden talep etmektedir” dedi.

Bayramlaşma törenine AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldurum’ın yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve Balkan göçmeni katıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika