spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Bakan Çavuşoğlu’ndan F-35 Açıklaması

Seçtiklerimiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "F-35’lerin Türkiye’ye verilmesine karşı bir adımı istemediklerini zaten söylemişlerdi. 90 gün içinde rapor hazırlanıncaya kadar bir teslimat olmayacak ama pratikte de bunun bir anlamı yok,

Türkiye zaten iki tanesini teslim aldı. İki sene boyunca uçaklar zaten orada olacak, pilotlarımız da orada eğitim süreci devam edecek. Yani askıya alındı gibi bir durum yok. Bizim ABD’ye tavsiyemiz, elinizde olan kozları Türkiye veya başka bir ülkeye karşı kullanmayın, bu ABD’nin itibarını zedeliyor" dedi. 

 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Al-Dirdiri Mohamed Ahmed ile bir araya geldi. İki bakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
"F-35 konusu askıya alınmadı"
 
ABD’nin F-35 tipi uçakları Türkiye’ye teslim edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "ABD PKK/YPG’ye binlerce tır dolusu silah verdi. Yetmedi kargolarla taşıdı, o silahlar şimdi piyasada satılıyor. El-Nusra’nın da elinde görüyoruz veya DEAŞ’ın. Diğer taraftan Türkiye’de darbe girişiminde bulunan bir hain var ve ona destek veriyorlar.

Benden belge istemesine gerek yok, aldığı her nefesi attığı her adımı sayıyor zaten. Üçüncü ülkelerdeki FETÖ’cüleri de korumaya çalışıyorlar. Neden destek çıkıyorsun? Bunları söyleyince Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları dik başlılık yapıyor. Dik başlılık değil biz doğruları söylüyoruz.

ABD’de ciddi bir karmaşa var. F-35 ile imzalanan belge biliyorsunuz 90 günde bir rapor sunulacak. Daha önceden zaten Savunma Bakanlığı kongreye mektubunu göndermişti. F-35’lerin Türkiye’ye verilmesine karşı bir adımı istemediklerini zaten söylemişlerdi. 90 gün içinde rapor hazırlanıncaya kadar bir teslimat olmayacak ama pratikte de bunun bir anlamı yok,

Türkiye zaten iki tanesini teslim aldı. İki sene boyunca uçaklar zaten orada olacak, pilotlarımız da orada eğitim süreci devam edecek. Yani askıya alındı gibi bir durum yok. Bizim ABD’ye tavsiyemiz, elinizde olan kozları Türkiye veya başka bir ülkeye karşı kullanmayın, bu ABD’nin itibarını zedeliyor" diye konuştu. 

 
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika