spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

BAKA’dan uçak bakım teknisyenliği eğitimi

Seçtiklerimiz

AB İnsan Kaynakları Operasyonel Programı tarafından 333 bin avro hibe kaynağı aktarılacak olan eğitim projesi ile 100 kişiye EASA Part66 lisansı için gerekli olan sertifika eğitimleri verilecek
 
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), "uçak bakım teknisyenliği" eğitimi düzenleyecek.BAKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, AB İnsan Kaynakları Operasyonel Programı tarafından da 333 bin avroluk hibe kaynağı aktarılacak eğitimle ilgili tanıtım toplantıları, yarın Isparta’da, çarşamba günü Burdur’da, perşembe günü de Antalya’da gerçekleştirilecek.Toplantılarda, dünyanın en hızlı büyüyen sektörü havacılıkta nitelikli iş imkanı sağlayacak, 193 ülkede geçerli uçak bakım teknisyenliği sertifikası verilecek ve 30 öğrenciye de dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden Hamburg’da bir hafta staj imkanı sağlayacak eğitim programı anlatılacak.

BAKA’nın, Süleyman Demirel Üniversitesi ve ASAL Havacılık işbirliğiyle yürüteceği projede, mühendislik, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinde, teknik bilimler ile meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinde öğrenim gören veya mezunların eğitime nasıl başvurabileceği, neler yapmaları gerektiği ve eğitim sonrasında almaya hak kazanacakları uluslararası kabul gören uçak bakım teknisyenliği belgesinin sağlayacağı istihdamla ilgili bilgiler verilecek. "Uçak Bakımı Teknisyenliği Eğitimi" projesi ile 100 kişiye EASA Part66 Lisansı için gerekli olan sertifika eğitimleri verilecek. Eğitim programının ardından öğrencilerin, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansının (EASA) akredite ettiği kurumlarca yapılan sertifika sınavlarına girmeleri sağlanacak.

Eğitim sonunda 100 gence son yıllarda önemli bir ivme kazanan havacılık sektöründe nitelikli istihdam edilme imkanı sağlanacak. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı tarafından verilen bu sertifika, dünya üzerinde 193 ülke tarafından tanınıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alacak 10 kişinin Süleyman Demirel Havalimanı’nda faaliyet gösteren uçak bakım hangarında istihdam edilmesi sağlanacak. Dünyanın en büyük üçüncü havacılık bölgesi kabul edilen Almanya’nın Hamburg kentinde en başarılı 30 öğrenciye de bir hafta staj yapma imkanı sağlanacak.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika