spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Babadağ’da tehlike çanları

Seçtiklerimiz

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız THK’nın yine bir haftalık pilot kursu açtığını belirterek turizme ve paraşüt sporuna ihanet edildiğini öne sürdü. Son yıllarda THK’nın sadece maddi amaçlı belge dağıttığını iddia eden Yıldız, "Bu pilotlar tam eğitilmeden belge alarak bölgemize geliyor. Olası kazalara davetiye çıkarılıyor. THK’nın belge dağıtmaktan ve kurs açmaktan başka bir işi yok mu?" dedi. 
 
BURAYI BİLMİYORLAR 


En büyük sorunlarının yetersiz pilotların bölgeye gelmesi olduğunu belirten Yıldız, "Bölgemizde pilot ihtiyacı her zaman olacaktır. Çünkü kapasitemizi daima yükseltiyoruz. Fakat şöyle bir sorun var. Kalkış ve iniş pistlerimiz kesinlikle yetersiz durumda. Bu da çok fazla acele gerektirecek ve yetersiz pilotların tam eğitilmemiş pilotların THK’dan sadece maddi amaçlı belge dağıtılarak gönderilmesi en büyük tehlike.

Bu pilotlar Babadağ’da eğitim almıyorlar. Buradaki ortamı hiç bilmiyorlar. Ne hava trafiğini, ne kalkış trafiğini ne iniş trafiğini hiç bilmiyorlar. Buraya geldiklerinde tamamen sudan çıkmış balık gibiler. Biz acemi pilot gelmesin demiyoruz. Gelsin ama bizim eğitimimizden geçsin. Biz yetiştirelim. Burada yıllarca böyle olmuştur" diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika