spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Azur Air, sertifikası sınırlanacak iddiası

Seçtiklerimiz

Rusya’nın önde gelen tur operatörlerinden Anex Tour’un hava yolu şirketin Azur Air’in sertifikasının sınırlanması için talimat gönderildiği iddia edildi.
 
Rus turizm haber portalı TourDom, 1 Şubat tarihinde bir toplantı düzenleyen Rosavatsiya, Azur Air’in sertifikasına sınırlama getirme kararı aldığını iddia etti.
 
TOPLANTIYA KATILAN İKİ KİŞİDEN FARKLI AÇIKLAMALAR
 
Toplantıya katılan iki yetkiliden biri Azur Air’in sertifika geçerlilik süresine sınırlama getirilmesi kararı alındığını ve buna ilişkin bir talimat hazırlandığını belirtirken, diğer bir katılımcı hava yolu şirketine karşı bir yaptırım veya kısıtlanın söz konusu olmadığını ifade etti. 
 
BELGEYİ YAYINLADILAR
 
Öte taraftan haber sitesi, söz onusu talimata ilişkin bir de belge paylaştı. Haberde, ”Federal Hava Taşımacılığı Ajansı başkanı tarafından imzalanan dökümanda ‘Federal Havacılık kurallarını ihlal ettiği için Azur Air’in sertifikasının 20 Mart 2018 olarak sınırlandırılması ve kararın Federal Hava Taşımacığı Ajansı başkan yadımcısı uygulamaya konması…’ şeklinde ibare yer alıyor” denildi.
 
”UÇUŞ GECİKMELERİMİZ YÜZDE 1.8”
 
Konuya ilişkin değelendirme yapan Azur Air Halkla İlişkiler Müdürü Anastasia Matyushina, ”Dakiklik anlamında charter uçuşu yapan şirket arasında lideriz. Uçuş gecikmemiz sadece yüzde 1.8 ki bu oran belirlenen yüzde 3’ün altında. Uçuş programımızın tamamı garanti altında.” dedi.
 
Hava yolu şirketinden bir yetkili ise, Azur Air’in operatör sertifikasının askıya alınmasının şirketin tarifeli uçuş yapamayacağı anlamına gelmediğini söyledi. 
 
”CİDDİ KISITLAMALAR GETİREN BİR SARI KART”
 
Uzmanlarsa, Azur Air’in kural ihlallerini ortadan kaldırması gerektiğini söylüyor. Bunun şirket için bir sarı kart anlamına geldiğini belirten uzmanlar, bilet satışı, slot ve yeni sözleşmeler konusunda ciddi kısıtlamalar getirdiğine dikkat çekiyor.
 
FİLOSUNDA 20 UÇAK VAR
 
Azur Air’in filosunda, beşi 737s, sekizi 757s ve yedisi 767 olmak üzere toplam 20 adet Boeing uçağı bulunuyor. 3 Şubat’ta (bugün) şirketin planlanmış 35 uçuşu bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika