spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Avustralya Avalon Uluslararası Uçak Şovu başladı

Seçtiklerimiz

Dünyanın önemli havacılık gösterileri arasında yer alan organizasyon 1 Mart’a kadar açık kalacak.Avustralya’daki ilk uçak şovu 1957 yılında, ülke tarafından imal edilen uçakların uçarken işçilere sergilenmesi için düzenlenen küçük çaplı gösterisi olmuştu.

Günümüzdeki Avalon Uçak Şovu ise ilk defa, Avustralya’nın kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla 1988 yılında düzenlendi. O zamandan itibaren her iki yılda bir düzenlenen havacılık şovu, bütün dünyadan binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

 

Sivil ve askeri uçak meraklısı ziyaretçilerin akınına uğrayan Avalon Havaalanı’nda sergilenen eski ve yeni model pek çok uçak gösterileri ile dikkat çekiyor. Ayrıca alanınında uzman konuşmacıların konferanslarına katılarak şimdiki ve geleceğin hava araçları hakkında bilgi alınabiliyor.

 

Öte yandan, iki yılda bir gerçekleştirilen her hava şovunun bir teması oluyor. Bu yılki tema ise Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olması nedeniyle Anzak askerleri oldu. Büyük ziyaretçi akınına uğrayan Avalon Havaalanı’daki en beğenilen gösteri ise uçakların yaptığı nefes kesen akrobasi oluyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika