AirNewsTimes Anasayfa Ödüller Künye İletişim Bilgileri

Avrupalılar Gazipaşa Havalimanı'nı istiyor

Avrupalılar Gazipaşa Havalimanı'nı istiyor

Dünyanın en ilginç A Sınıfı havalimanlarından birisi olan bu havalimanının pisti ile şehrin karayolu kesişiyor.

» Havaalanları | 07 Şubat 2012 Salı • TOLGA ŞİLİL
Dolayısıyla uçak, ineceği ya da kalkacağı zaman yol trafiğe kapatılıyor. Gazipaşa’da ise 189 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçakların inebilmesi için ihtiyaç olan 400 metrelik pist uzunluğu veya gerekli tünel halen yapılamıyor.

İSTENİLİRSE ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR


TÜRKİYE'DE ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilecek olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaat çalışmaları da bir yandan tüm hızıyla devam ediyor. Tur operatörlerinin Gazipaşa Havalimanı'na olan talep patlaması göz ardı edilirken denizin ortasına yapılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı için ise 29 milyon ton taş denize dolgu olarak dökülecek.


AVRUPALILAR GAZİPAŞA'YI İSTİYOR

LONG Beach Resort Otel Alanya Satış ve Pazarlama Müdürü Hülya Şahin, "2012'de Gazipaşa Havalimanı'nı kullanarak otelimizde konaklayacak olan Hollandalı ve Belçikalı yolcuların listesi elimize ulaşmaya başladı. Otel olarak Antalya Havaalanı'na olan yakınlığımıza rağmen Gazipaşa'ya ilginin şimdiden büyük olduğunu görüyoruz" dedi.

Önümüzdeki turizm sezonunda Gazipaşa Havalimanı’na 189 kişilik 737-800 tipi uçak indirmek isteyen firmaların sayısı her geçen gün artıyor fakat Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) izin alınamaması sebebiyle yalnızca 149 koltuk kapasiteli Boeing 737-300 veya 737-700 tipi uçaklar Gazipaşa Havalimanı’na iniş-kalkış gerçekleştirebiliyor.

TOR AIR GAZİPAŞA’YI KULLANACAK

Türk tur operatörü Scanway/Tyrkiet Eksperten şirketinden yapılan açıklamada tatil için Alanya’yı tercih eden Danimarkalı turistlerin önümüzdeki aylardan itibaren Scanway/Tyrkiet Eksperten ile Kopenhag-Gazipaşa uçuşlarıyla gelecekleri belirtildi. Şirket yetkilileri, İsveçli Tor Air firmasıyla anlaşarak Nisan-Ekim ayları arasında haftada 4 seferle Alanya Gazipaşa Havaalanına yolcu taşıyacaklarını söylediler.

YANIT OLUMSUZ

Firma yetkilileriyle Yeni Alanya olarak yaptığımız görüşmede Gazipaşa Havalimanı'na düzenlenecek olan seferlerin 149 koltuk kapasiteli Boeing 737-300 tipi uçaklarla gerçekleştirileceği öğrenildi. Ayrıca yetkililer, 737-800 veya 737-900 tipi 189 koltuk kapasiteli uçakların inişiyle ilgili çalıştıkları havayolu şirketlerinden izin olmadığı için olumlu yanıt almadıklarını da belirttiler.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI GAZİPAŞA'YI SOLLAYACAK

Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilecek olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaat çalışmaları da bir yandan tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanının İnşaatı Proje Müdürü Ömer Işık, projenin zemin etüdü çalışmaları sonrasında dolgu işlemine başlandığını söyledi.

Çalışmaların hedeflenen sürede tamamlanmasının planlandığını belirten Işık, şunları kaydetti: "Fiilen havaalanı inşaatına başlamış durumdayız. Hedefimiz 2013 yılı sonuna kadar çalışmaları tamamlamak. Proje hesaplarına göre dolgu çalışmasında yaklaşık 29 milyon ton taş kullanacağız. Şu anda taşları aldığımız ocakta yaklaşık 3 milyon kadar taş rezervi var. Bu rezerv bitmeden diğer ocaklara da geçiş yapacağız. Şu an itibarıyla taş ocağı yolu fiziki yönden uygun değil. Bu sebepten dolayı 10 kamyon ile işe başladık. Ay sonuna kadar bu kamyon sayısı 60'a yükselecek. Günlük ortalama 50 ile 55 bin ton arasında taşı havaalanı inşaatı deniz dolgusuna getirmeyi hedefliyoruz."


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karaktersiz ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Kullanıcı Adınızla Yorum Yapmak İçin Giriş Yapın.
Yorumunuzu Gönderin
Tüm Yorumları Okumak İçin tıklayın
Atlasjet, 3 yıl içinde 25 uçak alacak
Atlasjet, 3 yıl içinde 25 uçak alacak
ATLASJET, Londra'ya 66 pound'a uçuracak, uçuş noktası sayısını artıracak. Ö
Avrupa Hava Sahası Türkiye'nin kontrolünde
Avrupa Hava Sahası Türkiye'nin kontrolünde
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (Eurocontrol) Genel Müdürü seçim s
       Mevlüt ZOR
   29 Nisan 2012 Pazar
       Kerim ALTINTAŞ
   15 Mayıs 2012 Salı
AirNews'i Delicious'ta PaylaşınAirNews'i Stumbleupon'da Paylaşın!AirNews'i Twitter'da Takip Edin!AirNews Facebook Sayfasını Ziyaret EdinAirNews RSS
Türkiye | Dünya | Havacılık | Havayolları | Havaalanları | Gündem | Uzay | Teknoloji | Turizm | Foto | Video

Bu Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.

Copyright © 2008 - 2011 airnewstimes.com

Tasarım / Yazılım: Air News Times