spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Avrupalı şirketler % 1 THY ise % 20 büyüyor

Seçtiklerimiz

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği`ni (UETD) ziyaret eden Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, son yıllardaki atılımlarıyla ilgili bir brifing verdi. Etkinlikte şirketin 2003 yılından bugüne gösterdiği büyüme ve yeni hedefler dinleyicilere tanıtıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu`nun mazereti neticesinde katılamadığı etkinliğe eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz da iştirak etti. Türkiye

Gurur verici tablo

UETD Genel Başkanı Hasan Özdoğan, yaptığı açılış konuşmasında, THY Türkiye ile Avrupa`yı birbirine kavuşturmaktadır. Dünyanın en iyi şirketleri ile birliktelik içindedir ve teknolojik alanda gelişmeler de kaydetmektedir. THY`nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyor ve bu gurur verici tablonun devamını diliyoruz dedi. Osmanlı devletinden örneklerle vakıflaşmanın da önemli konulardan olduğuna dikkat çeken Şevki Yılmaz ise, THY`nin başarısını bunlara bağlıyorum. Daha iyi yerlere geleceğine inanıyor ve bu gurur verici tablonun devamını diliyoruz dedi.

Avrupalı şirketler % 1 THY ise % 20 büyüyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise verdiği brifinglerde şirketin 2003 yılından günümüze gösterdiği gelişmeler ve istatistiklerden bahsetti. THY`nin Avrupa`nın en hızlı gelişen ve en iyi 3. havayolu şirketi olduğunu belirten Kotil, Dünyada 4 yıldızlı sayılı havayolu şirketlerinden birisiyiz. 178 uçaklı en genç filoya sahibiz. 2011`de ortalama filo yaşı 6.31 olarak belirlendi. Yüzde 93 müşteri memnuniyeti var. Hedefimiz dünyanın en iyi 10 havayolundan biri olmak. Avrupa`daki şirketler yüzde 1 büyürken THY yüzde 20 büyüme kaydediyor dedi.

Hedef her ülkeye sefer

Biz yolcumuzu çok seviyoruz. Bu nedenle yolcumuz da bizi sever! diyen Temel Kotil açıklamalarına devam etti:

Yolcu sayısında dünyada 10. sıradayız. THY olarak biz kendimizi yolcu yerine koyuyoruz. Yoksa başarılı olmak imkansız gibi. 2011 itibarı ile 7.8 milyar dolar ciroya ulaşılmıştır. Bu yılki ciro hedefimiz çok daha büyük. Yine 2011`de 218 destinasyonumuza 32.6 milyon yolcu taşıdık. 2012`de bu konudaki hedefimiz 38 milyon yolcudur. 2012 – 2015 yıllarında filomuz katılacak 55 uçak siparişimiz var.

Yapılan bir araştırma sonucuna göre, konumu nedeni ile dünyanın en iyi havayolları merkezinin İstanbul olduğunu da belirten Kotil, İştirakçiler ile birlikte 29 bin 600`lük personelimiz olduğu gibi, personel sayısında en iyi verimli 2. havayolları da yine THY`dir. Uçuşlarımıza 2005-2006 yılında 24, 2010-2011 yılında 21 yeni destinasyon eklenmişti. Bu konudaki hedefimiz ise 2012`de en az 18 yeni destinasyon eklemektir. Büyük hedefimiz dünyanın her ülkesine uçmaktır diye konuştu.

Avrupa`ya en

çok uçan şirket

Afrika`da en büyük `oyuncu` olmak istiyoruz diyen THY Genel Müdürü, Afrika Türkiye ve THY için çok önemli bir yer. Afrika`daki 18 destinasyonumuza bu yıl 8 daha eklemek istiyoruz. Büyümemizi sağlayan en önemli etken transfer yolculardır. Bunun en çoğu yüzde 60 ile Afrika`da bulunmakta. Realiteler çerçevesinde networkumuzu da geliştiriyoruz. THY özel bir şirkettir ve borsada bulunmaktadır. Avrupa dışından Avrupa`ya en çok uçan şirket THY`dir. Almanya`da da THY`yi kapı kapı anlatmak istiyoruz. Bizim için Almanya devleti de çok önemli. Bütün Almanların bizi tanımasını istiyoruz dedi.

2011`de en iyi havayolu

Kotil sunduğu brifingi şu bilgilerle noktaladı:

Hac ve umrede de 1. olma yolundayız. Çoğu yerde bu hizmette tek alternatif biziz. Diğer havayollarına karşı giderlerimiz düşük. Bu verimliliğimiz ve ucuz olmamız yeniden yapılanmamızdan kaynaklanıyor. Rekabette de bu sektörün her alanında varız. 2011 yılında Lufthansa ve Swiss Air`i geride bırakarak Avrupa`nın en iyi havayolu seçildik.

Hizmetimizle memnun ettiğimiz her yolcu bizim için bir elçidir. Yemek ve servis kalitesi de önem verdiğimiz konulardan. Markaya da çok yatırım yapıyoruz. Türk şirketi olarak çok iyi bir yere geldik. Henüz gelişme aşamasındayız. Yani yolun başındayız. Oturmak yok, devam edeceğiz. Sayın Başbakanımızın dediği gibi `Acemilik dönemi bitti. Ustalık aşamasındayız.` Çok genç yönetici ekibimiz var.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika