spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Avrupa merkezli özel jet kiralama girişimi Victor ABD’ye açılıyor

Seçtiklerimiz

Bu yüzden bu tarz girişimlerin daha çok ABD’de olması normal fakat bu alanda faaliyet gösteren Blackjet ve JetSmarter gibi ABD menşeli girişimlere, Avrupa’dan dişli bir rakip geliyor; Londra merkezli Victor, ABD pazarına açıldığını açıkladı.
 
Victor, pek çok girişimcinin hikayesinde olduğu gibi kişisel bir ihtiyaç neticesinde ortaya çıkıyor. Victor’un CEO’su ve kurucusu Clive Jackson, Mallorca’da bulunan ikinci evine Londra’dan yolculuğu sırasında Victor fikri şekillenmeye başlıyor. Yolun başında özel jet kiralaması yapan 20 şirketle başlayan Victor bugün 7000’den fazla özel jeti kiralamanıza yardımcı olan bir mobil uygulama olarak karşımıza çıkıyor.  134 operatör firmanın farklı sınıftaki uçaklarını kiralamanıza izin veren Victor’da, yolcu kapasitesi 4 ile 8’den fazla yolcunun binebildiği büyük sınıflara kadar pek çok farklı tiple uçak kiralanabiliyor.
 
Victor’un fiyatlandırması ise tüm uçuşlarda yüzde 10’a kadar komisyon ücretiyle gerçekleşiyor. Victor, bunun karşılığında mobil uygulamasının yanı sıra 7 gün 24 saat boyunca Victor üyelerine telefonla destek de sağlıyor. Ödeme Victor’a kredi kartı, banka kartı ya da banka transferi yoluyla gerçekleştirebiliyor ve Victor, tüm ödemeleri uçak havalamadan önce alma konusunda özel jeti kiralayan yolcudan talepte bulunuyor.
 
15 bine yakın üyesi bulunan Victor, özel uçak kiralama konusunda teknolojiyi kullanıyor ve tüm işlemleri mobil uygulama üstünden sağlıyor. Global olarak özel jet kiralama endüstrisinin yıllık hacminin 14 miyar doları bulduğu konuşuluyor. Şirketin ABD pazarına açılması da bu paydan daha fazla alma konusunda ciddi bir adım. Victor’un olumsuz yanlarından birisi ise Android versiyonu bulunmaması. Victor’un verdiği servisi anlatan bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. (webrazzi)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika