spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Avrupa’da 2 milyon istihdam sağlıyor

Seçtiklerimiz

Avrupa Komisyonu’nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, Avrupa’nın sürdürülebilir bir havacılık sektörü için ortak strateji belirlemesi gerektiğini belirterek, "Avrupa Birliği AB’de havacılık sektörü doğrudan 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor" dedi.
 
Bulc, Brüksel’de havacılık sektöründe emniyet konulu konferansta, havacılık sektörünün ortak hedeflerinin tayyare kazalarının engellenmesi, yolcu ve uçuş ekiplerinin güvenliği ve uçakların güvenli bir ulaşım şekli olduğu konusunda kamunun bilgilendirilmesi olduğunu söyledi.
 
Havacılık sektörünün büyüme ve istihdama mühim katkıları olduğuna dikkati çeken Bulc, AB’nde (Avrupa Birliği AB) havacılık sektörünün doğrudan 2 milyon kişiye istihdam sağladığını vurguladı.
 
Bulc, Avrupa’da günlük 27 bin uçuş gerçekleştiğini, bu rakamın bütün dünyadaki uçuşların yüzde 26’sı olduğunu ifade etti.
 
Havacılık alanında Avrupa’nın tarihsel olarak öncü bir rol oynadığını dile getiren Bulc, "Avrupa’da havacılık politikalarının liberalleşmesi, nihai 20 senede bu sektöre çok katkı sağladı. Uygun fiyatlı havacılık şirketleri sektörde liberalleşme olmasaydı ortaya çıkamazdı. Bu nedenle bugün çok sayıda yolcu uçarak seyahat edebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bulc, Avrupa’nın sürdürülebilir bir havacılık sektörü için ortak strateji belirlemesi gerektiğine işaret ederek, "Komisyon sene sonuna kadar yeni havacılık stratejisini yaşama geçirmeyi planlıyor. Bu yeni havacılık stratejisinde emniyet en mühim faktör olmaya devam edecek" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika