spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

Avis & Budget, THY ile anlaşma imzaladı

Seçtiklerimiz

“Yollarımızı birleştirdik, daha da güçlendik” söylemiyle yola çıkılan kampanyanın imza töreni Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ron Nelson, Avis&Budget EMEA Bölgesi Başkanı Larry De Shon, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bulgurlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ile Otokoç Otomotiv ve Türk Hava Yolları Yöneticileri’nin katılımı ile 21 Mart Perşembe günü Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, hava ve karayolunu birleştiren bu işbirliği ile Türkiye’de ve dünyada sektörlerinin öncüsü, alanlarında lider 3 markanın yollarını ve güçlerini birleştirdiğine dikkat çekerken, şunları söyledi: “Geçmişten günümüze birbirlerini tamamlayarak büyüyen hava yolu taşımacılığı ve araç kiralama sektörlerinin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığım işbirliğimizin hem şirketlerimiz, hem de müşterilerimiz için hayırlı olmasını dilerim.”

CENK ÇİMEN: “OTOKOÇ OTOMOTİV ÇATISI ALTINDA 40 YILDIR AVIS VE BUDGET GRUP İLE BİRLİKTEYİZ”

Avis ile 1974; Budget ile de 2007 yılından bu yana Türkiye’de Otokoç Otomotiv çatısı altında hizmet sunduklarını belirten Çimen, “Koç Grubu, Türkiye ekonomisinin birçok alanında olduğu gibi, araç kiralama sektöründe de ilk araç kiralama markasını ülkemiz ile tanıştırmıştır.

Bugüne gelindiğinde Otokoç Otomotiv, 5.100 adedi kısa süreli olmak üzere toplam 20.500 adet araç parkı ile araç kiralama sektörünün en büyük oyuncusu haline gelmiştir. Kısa dönemli kiralamada, markaların temsil edildiği pazarda (yerel firmalar hariç tutulduğunda) Otokoç Otomotiv, Avis – Budget markalarıyla %50 Pazar payına sahiptir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Araç kiralama sektörünün global oyuncusu Avis ve Budget Grup ile 40 yıldır uyumlu ve verimli bir şekilde sürdürdüğümüz işbirliği neticesinde Türkiye’de araç kiralama sektörünün gelişmesine ve yaygınlaşmasına da öncülük ettik” Koç Holding olarak, Türkiye’de havayolu ulaşımının öncüsü Türk Hava Yolları ile daha önce birçok işbirliğine imza attıklarını vurgulayan Çimen, “İşte bugün burada atılacak imzaları, Türk Hava Yolları ve Avis – Budget grup ile olan işbirliklerimizin daha da güçlenmesine katkı sağlaması açısından çok önemli buluyorum” dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, yapılan anlaşma ile hava ve karayolu ulaşımında üstün kalitede müşteri deneyiminin birbirine entegre edilmiş olacağını belirtti.

Havacılık sektöründe küresel rekabetin çok yoğun yaşandığını, şirketlerin başarılarında ayırt edici noktanın ise müşteri memnuniyeti olduğunu söyleyen Kotil, “Dünyanın en çok ülkesine uçuş yapan Türk Hava Yolları olarak müşteri memnuniyeti çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşımak, karadan havaya, havadan karaya her alanda aynı kaliteli hizmeti kesintisiz biçimde sunmak istiyoruz. Bu nedenle dünyanın en yaygın ve yüksek standartlı araç kiralama hizmetini sunan Avis & Budget Grup ile güç birliği yapıyoruz” dedi.

“BAŞARILI İŞBİRLİKLERİMİZLE BÜYÜYORUZ”

Türk Hava Yolları’nın küresel marka olmasında çalışanlarının gücü, Türkiye ve İstanbul’un havacılık sektöründeki coğrafi konumu kadar farklı sektörlerde yapmış olduğu işbirliği anlaşmalarının da özel bir yeri ve katkısı olduğunu belirten Kotil, “Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olarak dünyanın 173 ülkesinde hizmet veren bir araç kiralama şirketinin bu ortaklığının iki şirket için sağlayacağı avantajlar saymakla bitmez” dedi.

RON NELSON: “AVIS – BUDGET TÜRKİYE EMEA BÖLGESİNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE YARATTIĞI PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKİYOR”

Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Avis ve Budget markalarının geçmişten bugüne gösterdiği büyüme başarısının altını çizen Avis Budget Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ron Nelson, “Avis-Budget Türkiye EMEA Bölgesinde müşteri memnuniyetinde yarattığı performans ile dikkat çekiyor.” dedi ve Türk Hava Yolları ile yapılan işbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. 3 markanın teknolojik entegrasyonu ile müşterilerine sunacağı FLY & DRIVE hizmetinin öneminden bahseden Nelson, “Bu işbirliğinin müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yeni ürün ve hizmetler geliştirip güçlenerek uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, basın toplantısında, “Seyahat özgürlüğü demek olan Fly & Drive ile müşterilerimiz Türk Hava Yolları’nın kurumsal web sitesi üzerinden uçak bileti satın alırken; aynı anda Avis ve Budget’ tan araç kiralayabilmenin rahatlığını yaşayacak, özel kampanyalardan yaralanacak, Türk Hava Yolları ile başlayan seyahat konforlarına, Avis ve Budget araçlarıyla devam edebilecekler. ‘’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika