spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AÜHP’nin projesine TÜBİTAK onay verdi

Seçtiklerimiz

AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜHP’ün bilim iletişimi gerçekleştirmek üzere Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında hazırladığı proje Nisan 2017’de TÜBİTAK tarafından onaylandı.
 
Proje Eskişehir’de kabul edilen 2 projeden birisi olmayı başardı.
 
Proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleyici kuruluş olarak yer alırken, projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Açıköğretim Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerinden uzman ve eğitmenler bulunuyor.
 
Deney etkinlikleri ve atölye çalışmaları AÜHP’te bulunan ve çocuklara yönelik bilim iletişimi gerçekleştirmek üzere yeniden tasarlanan hangar binasında yapılıyor. Çocukların havacılığa ilişkin deney ve tasarımları daha önceden gerçekten uçmuş uçakların yanı başında yapmaları motivasyonlarını artıran önemli bir unsur durumunda. Çocukların okulları ve Havacılık Parkı arasındaki ulaşımları ile öğle yemekleri AÜ tarafından karşılanıyor.
 
AÜHP’ün temel amacı, kent, bölge ve ülke insanlarına havacılık sevgisini aşılamak, havacılıkla ilgili alanlarda bilgi birikimlerini artırmak ve havacılığın gelişimine destek olmalarını sağlamak amacıyla havacılığa ilişkin konularda eğitsel programlar geliştirip bilim iletişimi gerçekleştirmek.
 
AÜHP 2018 Şubat ayından itibaren ilk ve orta okullardan gelecek öğrencilere FeTeMM çerçevesinde havacılık temalı bilim iletişimi etkinlikleri düzenleyecek.
 
TÜBİTAK 4004 "Minik Havacılar Uçmayı Öğreniyor" projesinin katılımcı okulları ve öğrenci sayıları ise şöyle:
 
"Şehit Mehmet Taş ilkokulu (20 öğrenci), TEİ Alparslan ilkokulu (50 öğrenci), 100. Yıl ilkokulu (50 öğrenci), Milli İrade ilkokulu (54 öğrenci), Cevat Ünügür ilkokulu (50 öğrenci), ETİ Maden İşletmeleri ilkokulu (49 öğrenci), İlhan Ünügür ilkokulu (53 öğrenci), Halil Yasin ilkokulu (50 öğrenci), 23 Nisan ilkokulu (54 öğrenci), Vali Münir Raif Güney ilkokulu (52 öğrenci)."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika