spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Atü, 2 Milyon Euro Yatırımla Riga’yı Açtı

Seçtiklerimiz

Baltık bölgesinin en önemli giriş noktasında dünya markalarını yolcularla buluşturacak mağazaların açılış töreninde kurdeleyi Letonya Ulaştırma Bakanı Aivis Ronis ile TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan katıldı.

Letonya’nın başkenti Riga, son yıllarda Baltık bölgesinin en önemli ticari, kültürel ve finansal merkezi haline geldi. ATÜ, Riga Havalimanı’nda 2 milyon Euro yatırımla tamamen yenilediği ticari alanların işletme hakkını 2020 sonuna kadar kazandı. Toplam 89 çalışana istihdam sağlayan mağazaların önümüzdeki aylarda daha da büyütülmesi planlandı. Letonya Ulaştırma Bakanı Aivis Ronis, "Riga Havalimanı ve TAV Havalimanları arasındaki güzel işbirliği aynı zamanda Letonya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin güçlü bir göstergesi. TAV Havalimanları’yla birlikte Riga Havalimanı doğru yönde gelişerek havayolları için bölgesel bir aktarma merkezi olma özelliğini daha da ileriye taşıyor. Bu sayede havalimanında transfer yolcu sayısının hızlanarak artacağını öngörüyoruz" dedi.

"RİGA GİRİŞ NOKTAMIZ OLDU"

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Riga Havalimanı’nın ‘Baltık bölgesinin giriş kapısı’ olarak son yıllarda ciddi bir atılım yaptığını, Kuzey Avrupa’nın çekim merkezi haline geldiğini söyledi. Şener, şöyle dedi:

"Havaş Europe ile yer hizmetleri sunduğumuz Riga’da ticari alanların işletmesini üstlenerek ortaklığımızı geliştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bugün beş ülkede 12 havalimanında faaliyet gösteren bir şirket olarak havalimanı işletmeciliğinin her alanında ciddi bir birikime sahibiz. Şimdi de bu birikimi Riga’ya taşıdık. Riga’yla birlikte Avrupa Birliği’nin kapısından da istikrarlı bir giriş yapmış oluyoruz."

"SATIŞLAR BİZİMLE ARTTI"

ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, ‘ATÜ Duty Free’ olarak, farklı ülkelerde kazandıkları deneyimi yansıtarak Baltık bölgesinde sektör açısından bir referans noktası oluşturduklarını anlattı. Arcak, şöyle konuştu:

"Riga’ya taşıdığımız AVM konsepti ve dinamik hizmet anlayışı, Letonyalı satış temsilcilerimiz eliyle yolcularımıza ayrıcalıklı bir alışveriş deneyimi olarak yansıyor. Kısa sürede elde ettiğimiz yolcu başı gelir ve toplam hâsılat artışı, bu yaklaşımın başarısını gösteriyor. Gerçekleştirdiğimiz yeniden yapılandırma çalışmaları ve ticari konsept değişikliğiyle Riga Havalimanı’ndaki ticari alanları daha da yukarı taşımayı öngörüyoruz. ATÜ Duty Free olarak gerçekleştirdiğimiz inovatif çalışmalar, sektörde küresel bir oyuncu ve öncü olarak yerimizi her geçen gün sağlamlaştırmamızı sağlarken, dünyanın herhangi bir havalimanında çok kısa bir sürede referans işletmeler yaratabileceğimizi bir kez daha kanıtlıyor."

TAV Havalimanları, Riga Havalimanı’nın ticari alanlarının 10 yıllık işletme hakkına dair ihaleyi kazanmış ve anlaşma 30 Eylül 2010’da imzalanmıştı. Duty-free alanlarının yenilenmesine Ocak 2011’de başlandı. Yenileme çalışmaları kapsamında duty-free mağazalarının yerleşimleri, konseptleri ve yolcu akışı gözden geçirilerek günümüz terminal işletmecilik ve ticari anlayışına uygun hale getirildi. Bu yatırımla birlikte TAV, Riga Havalimanı’nın en önemli iş ortağı haline geldi. 2011 sonu itibariyle havalimanında 1307 metrekarelik alanda sekiz mağazada ATÜ Duty-Free, 7 mağazada da alt işletmecileri olmak üzere toplam 15 mağaza hizmet veriyor.

Bu yıl içinde Riga’da havalimanı çalışanları ve uçuş ekiplerine yönelik daha uygun fiyatlarla alışveriş yapabilecekleri özel bir mağazanın açılması da planlanıyor.

ATÜ 9 HAVALİMANINDA

Uluslararası bir duty-free zinciri olan ATÜ, 2000 yılında TAV Havalimanları, Unifree Duty Free ve Heinemann ortaklığında kuruldu. ATÜ, Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Ankara, Gürcistan’da Tiflis ve Batum Havalimanları, Tunus’da Enfidha- Hammamet Uluslararası Havalimanı, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid Havalimanları ile Letonya’da Riga Havalimanı’nda tek duty free işletmecisi konumunda. ATÜ’nün ortakları arasında dünyanın üçüncü büyük gümrüksüz satış mağazası zincirine sahip Alman Heinemann Grubu da bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika