spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Atlasjet Ukrayna’nın iç hat seferleri iptal edilebilir

Seçtiklerimiz

Atlasjet Ukrayna şirketini temsil eden ‘Ante’ avukatlık bürosunun yetkilisi Yuriy Guk, Devlet Havacılık İdaresi’nin Kiev’den Dnipropetrovsk, Donetsk, Lugansk, Zaporijjya, Odesa, Akmescit, Ternopil, Harkiv, Herson ve Çernivtsi’ye olan seferleri, ve Lviv’den Dnipropetrovsk, Donetsk, Odesa, Harkiv ve Herson’a olan seferleri iptal etmeyi planladığını açıkladı.
 
Yuriy Guk, söz konusu seferlerin iptal etmesi halinde Atlasjet Ukrayna şirketinin Ukrayna’nın iç hatlarında sadece Kiev – Lviv – Kiev seferini yapabileceğini açıkladı.
 
“Devlet Havacılık İdaresi, Atlasjet’in iç hatlarda sefer yapmadığını tespit ederek açıklama istedi. Açıklamanın verilmemesi halinde gelecek toplantıda sefer izinleri iptal edilecek. Gerçekten de, iznin verildikten 12 ay içinde seferlerin yapılmaması durumunda izinleri iptal etme hakları var” diye kaydeden Yuriy Guk, “Atlasjet’in, uluslararası hatları kullanma izni almadan iç hatlarında seferleri neden yapmadığını tekrar anlatmayacağız. Ancak başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Biz, 11 Haziran tarihinde Devlet Havacılık İdaresi’ne yazı yazarak Devlet Havacılık İdaresi’nin, Ukrayna Uluslararası Havayolları, Roza Vetrov, Harkiv Havayolları gibi şirketlerin hatlarını kullanma verilerini kayıt altında tutup tutmadığını sorduk” diye yazdı.
 
Harkiv Havayolları şirketinin uçaklara sahip olmadığını ve son 12 aydır hiç sefer yapmadığını bildiren Yuriy Guk, “Dün, yazımıza cevap aldık. Harkiv Havayolları şirketinin bugün 434 hattı kullanma izni varmış. Bu hatların gerçekte kullanılıp kullanılmaması konusunda cevap vermek için daha çok zamana ihtiyacı olduğunu yazdılar. Atlasjet Ukrayna şirketinin hatları kullanma hakkında ise Devlet Havacılık İdaresi çok iyi bilgilendirildi” dedi.
QHA

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika