spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Atlasglobal ‘kuşkulu para transferleri’ iddiası

Seçtiklerimiz

Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde süren iflas davasına müdahil olmaya hazırlanan eski çalışanlara göre; “İflas davasına müracaat için sunulan bilanço ve  mahkeme tarafından istenilen bilançolar arasında izah edilemeyen büyük farklılıklar görünüyor. Ayrıca iflas sürecinde “Çok ciddi maddi değişiklikler ve kuşkulu para transferleri” olduğu da öne sürülüyor.

 

2019 yılının Kasım ayında aldığı uçuşlarını durdurma kararını duyurmasıyla herkesin yakın takibe aldığı şirket, 12 Şubat 2020’de “tüm operasyonlarını durduracağı” iddiasıyla bir kez daha gündeme geldi. Tarih 14 Şubat’ı gösterdiğinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Twitter üzerinden AtlasGlobal hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre AtlasGlobal’ın iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.
 
İFLAS SÜRECİNDE KUŞKULU PARA TRANSFERİ İDDİASI

Bir süre önce iflas eden AtlasGlobal’den alacaklı durumdaki havayolu çalışanları ise emeklerinin karşılığı olan alacaklarının peşine düştü. Havayolu çalışanları “İflas sürecinde çok ciddi maddi değişiklikler ve kuşkulu para transferleri” olduğu iddiasında.
 
Havayolu şirketinin iflas kararının ardından haklarını aramak isteyen eski çalışanlar bir araya gelerek Atlaszedeler Adalet Platformu (AZAP) kurdu.  Alacaklarını tahsil etmek için harekete geçti. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde süren Atlasglobal’in iflas davasına AZAP üyeleri 17 Ocak’ta müdahil olmak için başvuru yaptı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika