spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

ATILGAN Sportif Havacılık Kulüpleri Semineri’ne katıldı

Seçtiklerimiz

THK İnönü Türkkuşu Tesisleri’ndeki Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, 40 havacılık kulübünden yaklaşık 140 üye katıldı. Seminerin açılışı konuşmasına yapan Genel Başkan Atılgan, Türkiye’de sportif havacılığın istenildiği düzeyde olmadığını söyledi. Türkiye’de sportif havacılığın istenildiği düzeyde olmamasının birçok nedeninin olduğuna dikkat çeken Atılgan, “Regülâsyonlar batıdaki sportif havacılığın yapılması için oluşturulan kolaylıklardan çok uzak.

Yani batıda insanların sportif havacılık alanlarında faaliyet göstermesi için regülâsyonları yapan devlet kademeleri oldukça basit ve teşvik edici olmasına rağmen, Türkiye’de regülâsyonları koyan otoriteler hangi gailelerle insanlarımızın bu alandaki faaliyetlerini adeta yapmak değil yapmamak noktasında birtakım regülâsyonlar koyuyorlar. Sportif havacılığın kendini ifade edebileceği alanlar son derece azdır. Bizim ülke olarak sportif havacılık faaliyetlerini mutlaka artırmamız gerekiyor. Artık gençliğimize verdiğimiz birçok hizmeti başta İnönü olmak üzere daha büyük kapasitelere ulaştırmamız gerekiyor.

Yani senede 3-5 bin kişiye ulaşarak verdiğimiz birtakım aktivitelerin aslında 100 bine kadar artırılması gereken sayılara ulaşıldığı zaman gençliğin içinde bulunduğu bunalımlar, kötü alışkanlıklardan kurtulup insanları cezbeden bir alanda hayatı boyunca yapabileceği bir hobiye kavuşturmuş oluyorsunuz. Bir daha kötü alışkanlık edinmiyor. Dolayısıyla bu alanda daha kat etmemiz gereken çok mesafe olduğuna inanıyorum” dedi.

 

“SPORTİF HAVACILIK KONUSUNDA DEVLETİN İLGİSİNİ ÇEKMELİYİZ”

Devletin alakasını ve teşvikini sportif havacılık konusuna çekmek gerektiğini belirten Atılgan, şöyle devam etti:

“Bu sadece THK’nın sorumluluğunda olan faaliyetler değil, aynı zamanda devletin sorumluluk alanındaki birtakım faaliyetlerin de tezahürü olarak yapılması gereken işlerdir. Dolayısıyla gerek hükümet gerekse Cumhurbaşkanlığı nezdinde birtakım projelerle sportif havacılık alanındaki faaliyetlerimizi daha da yaygınlaştırmak, gençliğimize daha iyi hizmet edecek şekilde geliştirmek zorundayız.”

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika