spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ASPİLSAN’dan sivil havacılık açılımı

Seçtiklerimiz

Dünyada uçak aküsü üreten 5 firmadan biri olan ASPİLSAN, askeri uçak ve helikopterlerden sonra sivil havacılık için de akü üretmeye başladı – ASPİLSAN’ın üretimiyle F-16, F-4 ve CASA uçaklarında kullanılan aküler, Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı ile yürütülen sertifikasyon süreci tamamlandığında sivil uçaklarda da kullanılabilecek – Şirket Genel Müdürü Özsoy: "Bizim ürettiğimiz aküler yüzde 35 daha verimli ve çevrim ömürleri daha fazla. Dolayısıyla sivil havacılıkta bunun çok daha fazla tercih edileceğini düşünüyoruz"
 
Türk savunma sanayisinin önemli unsurlarından Askeri Pil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ASPİLSAN), sivil uçaklar için de akü üretmeye başladı. 

 

Dünyada uçak aküsü üreten 5 firmadan biri olan şirketin F-16, F-4 ve CASA tipi askeri uçaklarda kullanılan aküleri, Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı ile yürütülen sertifikasyon süreci tamamlandığında sivil uçaklarda da kullanılabilecek.

 

Şirket Genel Müdürü Ferhat Özsoy, yaptığı açıklamada, ASPİLSAN’ın kurulduğu günden bu yana çok çeşitli bataryalar üretmesinin yanı sıra pil blokları ve uçak aküleri üzerinde de uzmanlaştığına dikkati çekti.

 

En ileri teknolojideki cihazlara dahi batarya üretebilecek kadar kendilerini geliştirdiklerini vurgulayan Özsoy, şunları söyledi:
"150’den fazla çeşit batarya üretebiliyoruz. Halihazırda Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan hemen hemen tüm cihazların bataryaları ASPİLSAN’da üretiliyor. Sağlık ve diğer sektörlerdeki batarya ihtiyaçlarına cevap verecek ürün çeşitliliğimiz bulunuyor. Bu ürünlerin tasarımında tamamen kendi mühendislik yeteneğimizi kullanıyoruz. Bununla ilgili gerekli bilgi altyapısını oluşturmuş durumdayız. Fabrikamızın yapısı her türlü kaliteyi de sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Avrupa standartlarında ürünlerimiz mevcuttur. Bu kapsamda AQAP-2120 Endüstriyel Kalite Güvence Seviyesi Belgesi ile ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesine sahibiz." 

 

Özsoy, uçak ve helikopter akülerinin Alman BWB ve Fransız SOPEMEA laboratuvarlarının kalite sertifikalarına sahip olduğuna dikkati çekerek, "Buradaki üretim hattında yapılan işlemler bir tasarım harikasıdır. Bu bataryalar, akıllı bataryalardır. Emsalleri dünya ölçeğinde olan bataryalardır. Ülkemizin bu alandaki en önemli ihtiyacı olan bataryaların tamamını tasarlayabilecek ve üretebilecek yetenekteyiz" dedi.

 

ASPİLSAN’ın uçak aküsü üreten dünyadaki 5 firmadan biri olduğuna işaret eden Özsoy, nikel kadmiyum uçak akülerinin halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün uçak ve helikopterlerinde kullanıldığını anlattı.

 

Geçen yıl aralık ayında bu akülerin sivil uçaklarda da kullanılabilmesi için sertifikasyon çalışması başlattıklarını anımsatan Özsoy, "Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı’ndan alacağımız sertifikayla bunu yakın zamanda sivil havacılığa da pazarlamaya başlayacağız. Şu an akülerimiz F-16, F-4 ve CASA uçaklarında ve Skorsky helikopterlerinde kullanılıyor. Kalitemizin sonucu olarak bunlarda bugüne kadar olumsuz bir geri dönüş olmadı. İnşallah sertifikasyon sürecini de en kısa sürede tamamlayıp, sivil havacılığa da uçak aküsü ve bataryalar üretmek amacındayız" diye konuştu.

 

– Sivil uçaklar için güvenli lityum aküler de üretilecek

 

Özsoy, son dönemde teknolojideki gelişmelere paralel olarak güvenli olmamasına rağmen lityum akülerin de uçaklarda kullanıldığını, Boing firmasının bunun ilk örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

 

Gelecekte lityum akülerle ilgili de çalışma yapmayı planladıklarını bildiren Özsoy, şöyle devam etti:

 

"Uçaklar için emniyetli lityum akü üretimi de hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ancak nikel kadmiyum akülerimizin de sivil havacılık açısından hem yurt içinde hem yurt dışında önemli bir pazara hitap edeceğini düşünüyoruz. Ülkemizin de bu konudaki dışa bağımlılığını bir nebze daha azaltmış olacağız ve artık uçaklarımızda kendi akülerimiz inşallah kısa zamanda yer alacak. Nikel kadmiyum aküler, şu an ucuz olarak görülüyor ve kullanılan akülere göre birtakım avantajları var. Özellikle bizim ürettiğimiz aküler yüzde 35 daha verimli ve çevrim ömürleri daha fazla. Dolayısıyla sivil havacılıkta bunun çok daha fazla tercih edileceğini düşünüyoruz. Seri üretime geçtiğimizde daha az maliyetle sivil havacılığın ihtiyaçlarını karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. 

Ayrıca nikel kadmiyum aküler, değişik sıcaklıklarda çalışma ve emniyet açısından diğer akülere göre çok daha niteliktedir."

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika