spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ASELSAN ve EUROJET arasında işbirliği

Seçtiklerimiz

ASELSAN’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, imzalar ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken ve EUROJET Üst Yöneticisi Clemens Linden tarafından atıldı.

Firmalar arasında başlayan karşılıklı görüşmeler sonucunda yapılan anlaşma ile taraflar, motor kontrol sistemleri, motor sağlığı izleme sistemleri ve EJ200 motor programı kapsamında yazılım geliştirme konularındaki ortak çalışma alanında ilk adımı attı.

Yapılacak ortak çalışma kapsamındaki faaliyetlerin daha verimli yürütülmesi için tarafların katılımı ile düzenli bir araya gelecek bir yürütme kurulunun kurulması ve ortak çalışılacak konularda ayrı çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verildi.

Taraflar, belirlenen konu başlıklarının ötesinde, potansiyel işbirliği kapsamının genişletilmesi konusunda da görüş birliğine vardı.

– Motor kontrol sistemleri

Motor kontrol sistemleri, motor üzerine yerleşik sensör verilerini kullanarak motorun optimum performansta çalışmasını denetleyen elektronik birimler olarak biliniyor.

Motor sağlığı izleme sistemleri yardımıyla, motor performansı uçuş esnasında izleniyor ve toplanan verilerin yerde bulunan bakım merkezinde analiz edilmesiyle motor bileşenlerinin ve parçalarının kalan ömürleri hesaplanabiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika