spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Aselsan’dan 25 milyon dolarlık sözleşme

Seçtiklerimiz

Aselsan bir yurt dışı müşterisi ile hava platformlarına ASELPOD Elektro Optik Hedefleme Sistemi entegre edilmesine yönelik olarak yaklaşık 25 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı.
 
ASELSAN’dan yapılan açıklamada, “ASELSAN ile bir yurtdışı müşterisi arasında hava platformlarına ASELPOD Elektro Optik Hedefleme Sistemi entegre edilmesine yönelik olarak 10 Haziran 2016 tarihinde 24 milyon 964 bin dolar tutarında bir sözleşme imzalanmıştır.” ifadelerine yer verildi.
 
Türk Hava Kuvvetleri için özel olarak geliştirilen sistemin hangi ülkeye ihraç edildiği ise merak konusu. Geçtiğimiz aylarda Malezya’da düzenlenen DSA 2016 Savunma Fuarı’nda Aselsan Genel Müdürü Faik EKEN yaptığı açıklamada, “Aselsan olarak Pakistan Hava Kuvvetleri ile Elektro-optik sistemler noktasında sözleşme aşamasına getirdiğimiz önemli çalışmalar var.” ifadelerini kullanmasının ardından acaba ASELPOD sistemi Pakistan’a mı ihraç edildi sorusunu akla getiriyor.

ASELPOD GECE OPERASYONLARINDA KOLAYLIK SAĞLAYACAK
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan F-4/2020 ve F-16 savaş uçaklarının hedefleme podu ihtiyacı kapsamında 2006 yılında Aselsan tarafından geliştirilen AselPod, uçakların gece görüş, lazerle işaretleme, hedef bulma ve bombalama hassasiyeti gibi kabiliyetlerini en üst düzeye çıkaracak, gece operasyonlarında pilotlara büyük kolaylık sağlayacak.
 
AselPod, he­de­fin ye­ri­ni, ro­ta­sı­nı ve hı­zı­nı çok has­sas ola­rak tes­pit ede­bil­iyor. Ken­di­si­ni plat­form ile uçuş sı­ra­sın­da oto­ma­tik ola­rak hi­za­lar, ya­pı­sal es­ne­me­le­rin he­def ko­or­di­na­tı tes­pi­tin­de­ki olum­suz et­ki­le­ri­ni or­ta­dan kal­dı­rır.
 
ÇOKLU HEDEF TAKİP
 
Hem vi­de­o hem de ata­let­sel iz­le­me ye­te­ne­ğiy­le ay­nı an­da dört he­de­fe ka­dar ta­kip ya­pa­bil­mek­te. La­zer Nok­ta İz­le­me: İçe­ri­sin­de­ki La­zer Nok­ta İz­le­me Bi­ri­mi ile AselPod ha­ri­ci la­zer kay­nak­la­rı ile ay­dın­la­tı­lan he­def­le­ri, ki­lit­le­ne­rek iz­le­ye­bil­mek­te­dir. AselPod, he­def­le­rin la­zer ile ay­dın­latıyor. Ge­ce gö­rüş uyum­lu la­zer ay­dın­lat­ma bi­ri­mi­ne sa­hip­.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika