spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Arınç’tan THK’ya övgüler

Seçtiklerimiz

Arınç, Türk Hava Kurumu’nun son yıllarda çok iyi bir noktaya geldiğini ve üniversite kurduğunu belirterek, "Bir zamanlar Türk Hava Kurumu dendiğinde, deri kapma mücadelesi veren bir kuruluş anlaşılırdı." dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, milletvekilleri ve üniversite mütevelli heyetinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Arınç, şunları kaydetti: "Bursamızda bir vakıf üniversitesi olarak Orhangazi çok başarılı oldu, çok örnek bir üniversite oldu. Daha önce teknik üniversitesinin açılışına gelmiştim, geçen yıl da Uludağ Üniversitesi’nin açılışı nasip olmuştu. İki devlet üniversitesinin yanında Orhangazi’yi de ziyaret etmek, başarı dilemek, geldikleri noktada bilgi almak istedim. Bu akşam bu fırsatı bana verdiler."

2002’de sayıları 70 civarında olan üniversitelerin bugün 170’i geçtiğini belirten Arınç, şunları dile getirdi: "105’i devlet 65’i de vakıf olarak üniversitelerimizin sayısı artmıştır. Nitelikli eğitim verme noktasında da her biri birbiri ile yarışır hale geldi. Bugün artık Orhangazi Üniversitesi’nin rakibi Türkiye’den değil dünya ölçeğindeki üniversitelerdir. Yani yarış dünya ölçeğinde devam ediyor. Şuanda 200’den fazla öğrencileri var. bu yeni bir üniversite için iyi bir rakamdır. Çok yüksek puanlarla öğrencilerimiz Orhangazi üniversitesini tercih etmişlerdir. 3 fakülte ve yüksek okulları var. Vakfın mütevelli heyetleri üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Eğitime katkıda bulunan bu çok değerli insanları da tebrik ediyorum."

Deri kapma mücadelesi veren THK, bugün üniversite kurar hale geldi

Türkiye’nin 75 milyon nüfusu bulunduğunu ve bunun yarısının da 35 yaşın altında olduğunu belirten Arınç, üniversitelerde de 3 milyonun üzerinde öğrenci olduğunu ifade etti. AB’de ve bazı ülkelerde nüfus yaşlandıkça Türkiye’de genç nüfusun arttığını vurguladı. Üniversitelerin çok sayıda yabancı öğrenciye hizmet verdiğini ve sivil havacılık konusunda çok önemli eğitim verildiğini anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Nereden nereye geldik. Bir zamanlar Türk Hava Kurumu dendiğinde, deri kapma mücadelesi veren bir kuruluş anlaşılırdı. Her sene kurban bayramlarında bir karabasan gibi, kim deri toplayacak herkes birbirini takip eder, sonunda bir ihbarla Türk hava kurumu hepsinin derilerine el koyar, o deri parasıyla ayakta kalmaya çalışırdı. Şimdi yeni yönetimlerin elinde Türk hava kurumu bir şahsiyet kazandı hem de çok güzel bir üniversite kurdu. Biz dileriz ki gelecekte Bursa’ya üçüncü bir devlet üniversitesi kazandırmaktır. Ne zaman olur bilmem ama Bursa’nın ihtiyacı, sosyal bilimler konusunda uzman bir üniversiteye ihtiyaç duymasıdır."

Orhangazi Üniversitesi’ne de övgüler yağdıran Arınç, "Bu üniversitede her türlü ihtiyaç düşünülmüş. Dolayısyıla Türkiye’nin neresinden olursa olsun öğrencilerimiz Orhangazi Üniversitesi’ni tercih edebilirler. Özellikle ismi ve logosu çok güzel." diye konuştu. Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de "Hayallerimiz var, ama hayalci değiliz. İnşallah hem Bursa’ya hem Türkiye’ye üniversite olarak katma değer katmak istiyoruz. Bursa kamuoyu herşeyi ile bu üniversiteye sahip çıktığı için, emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika