spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Arap banka havacılık fonu kurdu

Seçtiklerimiz

Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank’ın yatırım bankacılığı, brokerlik ve varlık yönetimi kolu NCB Capital,  havacılık fonu kurdu.
 
200 milyon dolar taahhütlü NCB Capital Havacılık Fonu I’in tahsisli satış aracılığıyla kuruldu.
 
Fon, 800 milyon dolarlık 21 uçağı portföyünde bulunduran ve NCB Capital tarafından yönetilen bir kurum olan Peregrine Aviation Topco Limited’in çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor.
 
Portföy, dünya genelinde 14 havayoluna finansal kiralaması yapılmış dar ve geniş gövdeli Airbus ve Boeing uçaklarından oluşuyor. Hava taşıtlarının finansal kiralaması ve havacılık finansı alanlarında faaliyet gösteren Hollandalı AerCap Holdings. teknik ve finansal kiralama yönetimi servisleri sunuyor ve portföyde azınlık hissesine sahip.
 
NCB Capital CEO’su Sarah Al Suhaimi, “Fon, sunduğu farklı fırsatlarla çok sayıda yatırımcının dikkatini çekti. NCB Capital olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi güçlü bir platform ve farklı yatırım çözümleri sunuyoruz” dedi.
 
NCB Capital, 34,4 milyar dolar ile İslami kurallara uygun en büyük küresel varlık yöneticisi. AerCap ise işlettiği ve sipariş ettiği toplam 1.531 hava taşıtından oluşan portföyü ile hava taşıtlarının finansal kiralanmasında dünya lideri.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika