spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

‘Aquila’ Aero Friedrichshafen 2016 Fuarı’nda

Seçtiklerimiz

Bursa’nın köklü sanayi kuruluşlarından biri olan B Plas’ın almış olduğu ‘Aquila’ uçakları Almanya’da geçen hafta düzenlenen ‘Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katıldı.

 

 
606 Firma36 ülkeden, yüzlerce yeni model uçak ve dünyanın farklı ülkelerinden binlerce ziyaretçinin katıldığı fuarda B Plas’ın Türk-Alman bayraklarıyla işlenmiş Aquıla uçakları fuarın en çok ilgi gören modellerinden biri oldu. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Almanya’nın önde gelen uçak firması Aquıla’ı satın alan Bursa’nın köklü sanayi kuruluşu B Plas böylesine önemli bir fuarda ilk kez ziyaretçi olarak değil katılımcı olarak katılması Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda Avrupa ve Türkiye’den gelen ziyaretçiler içinde bir gurur kaynağı oldu. 
 
B Plas’ın CEO’su Konuştu
 
 
Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda uçak devleri ile yarışan AQUILA 211 GX modeline ilgi hayli büyüktü. Fuar süresince 4 bin 820 ziyaretçi yakından incelediği, uçağa 23 satın alma teklifi geldi. 150 yıllık sanayi geçmişi ile Bursa sanayisinin en köklü kuruluşlarından biri olan B Plas’ın CEO’su Mehmet Celal Gökçen, ilk kez çıkmış oldukları dünya vitrininde gösterilen yoğun ilginin kendilerine gurur verdiğini açıkladı.
Fuara Türkiye’den Gelen Uçuş Tutkularının Açıklamaları Çok Konuşuldu.
 
 
Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda Avrupa ve Türkiye’den gelen ziyaretçiler içinde yer alan uçuş tutkunları Celal Cingöz, Hüseyin Ercan, Serkan Özacarlı ve Hakan Çetin kaya’nın uçağın kuyruğundaki bayrağın kendilerine gurur verdiğini anlattı. 
 
Aquila Uçakları Modeli Kadar Özellikleri İle de Beğeni Topladı


 
95 oktan normal benzinle çalışan son derece ekonomik, yüksek performanslı, olan, Aquila’nın sağlam , teknolojik, argodinamik, özel kompozit yapısı,  kadar, dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanaklarına ,ve  çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonlarına sahip olması ise en az modeli kadar dikkati çekti. Kamuoyunun önümüzdeki haftalarda açıklayacakları yeni motor ve modelleriyle yine Aquila’yı konuşacağını söyleyen Gökçen özellikle uygun bakım maliyetiyle diğer firmalara fark attığını hatırlattı. Bu sürecin başlamasında ve büyümesindeki desteklerinden dolayı başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yerli uçak üretimi için yanlarında olduğunu açıklayan Gökçen,  Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer bakanlara teşekkür etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika