spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Apollo 11’in motorları, okyanustan çıkarıldı

Seçtiklerimiz

Motorlar, ABD’nin internette hizmet veren en büyük satış şirketlerinden Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos’un da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından 3 hafta süren çabaları sonunda yüzeye çıkarıldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) ait motorlar, Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü’ne götürülecek.
Bezos, geçen yıl internet sitesinden yaptığı açıklamada, astronotlar Ay’a ayak bastığında 5 yaşında olduğunu ve o günden bu yana uzaya gitmenin hayalini kurduğunu ifade etmişti.

Apollo 11’in 5 motoru, sonar sistem kullanılarak yapılan denizaltı araştırmalarında yaklaşık 4 bin 270 metre derinlikte bulunmuştu.

Apollo 11, 16 Temmuz 1969’da fırlatılmıştı. 5,8 metre uzunluğundaki motorlar, fırlatılıştan birkaç dakika sonra Atlas Okyanusu’na düşmüştü. Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, 21 Temmuz’da Ay’a ayak basan ilk insanlar olarak tarihe geçmişti.

Bezo’nun kurduğu Blue Origins Şirketi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yolcu taşıyacak özel uzay taksisi projesi için NASA ile anlaşma imzalamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika