spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya Havalimanı’ndan Türk turizmine destek

Seçtiklerimiz

ICF Airports Antalya Havalimanı, Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla “19. Yüzyıl Türkiye’sinde Sokak Satıcıları: Suna – İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” ve “Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları” fotoğraf sergilerine ev sahipliği yapıyor.

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 – 25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa’nın En İyisi” ve 2012 yılında Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması tarafından “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, Türkiye turizmine katkı sağlamak ve Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla iki fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Bu sergilerden Türkiye’nin önemli kültürel değerlerinden biri olan sokak satıcılarını tanıtmayı isteyen “19. Yüzyıl Türkiye’sinde Sokak Satıcıları: Suna – İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” Fotoğraf Sergisi, Dış Hatlar Terminali’nde açıldı. Antalya’da 1996’dan bu yana hizmet veren Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve ona bağlı olan Kaleiçi Müzesi’nin fotoğraf arşivinden oluşturulan bu sergi, 19. yüzyılda toplumsal yaşam serüveninde sempatik roller alan, ancak günümüzde birçoğu kaybolup unutulan sokak satıcılarını tanıtmayı ve hatırlatmayı amaçlıyor.

Basile Kargopoulo, Abdullah Kardeşler, Pascal Sébah gibi döneminin öncü fotoğraf ustalarının objektiflerine yansıyan dondurmacısından oyuncakçısına, salepçisinden macuncusuna, sakasından hamalına, sokak satıcıları, 19. yüzyılın üretim kültürüne, yeme-içme alışkanlıklarına, gündelik yaşamına ve eğlence anlayışına samimi göndermelerde bulunuyor.  “19. Yüzyıl Türkiye’sinde Sokak Satıcıları: Suna – İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki”  fotoğraf sergisi ICF Airports Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali’nde 9 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında sergilenecek.

İç Hatlar Terminali’nde açılan “Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları” Fotoğraf Sergisi ise Akhisar’ın sahip olduğu 9 bin yıllık bir geçmişi gözler önüne seriyor.  Akhisar Kadrajları Fotoğraf Sergisi’nde, 5 bin yıllık bir “kentlilik bilinciyle” oldukça önemli ve zengin bir tarihi, kültürel dokuya sahip olan Akhisar’ın, arkeolojik geçmişine ve bu gününe ait fotoğraflar yer alıyor. “Renkler, Dokular, Yaşamışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları” fotoğraf sergisi ise ICF Airports Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 9-16 Temmuz tarihleri arasında sergilenecek.

Sergi açılışında ICF Airports Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş,” Havalimanları, ülkeye girişte ilk, çıkışta ise son intibanın yaşandığı mekânlar olması açısından oldukça ülke itibarı açısından olukça büyük bir öneme sahip. Bu yüzden de ICF Airports Antalya Havalimanı olarak Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri, yolcularımıza en iyi şekilde tanıtmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz.

Her gün farklı kültür ve milletlerden binlerce yolcuya ev sahipliği yapıyoruz, Türkiye’mizin sahip olduğumu değerleri ve doğal güzellikleri en iyi şekilde tanıtmayı kendimize amaç edindik ve bu amaç ışığında havalimanımızda çeşitli etkinlikler düzenlemeye karar verdik.

Temmuz ayında İç ve Dış Hat Terminallerimizde başlatmış olduğumuz “Renkler, Dokular, Yaşamışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları” ve “19. Yüzyıl Türkiye’sinde Sokak Satıcıları: Suna – İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” bizim için sadece bir başlangıç. Türk turizmine katkı sağlamaya yapacağımız etkinliklerle bundan sonra da devam edeceğiz ” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika