spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Ankara’nın aktarmalı uçuş çilesi bitiyor

Seçtiklerimiz

Böylece Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan verilecek yurtdışına doğrudan uçuş izni, Esenboğa’yı dünyanın 1 numaraları havalimanı olarak kabul edilen Washington Dulles Havalimanı ile yarışır hale getirecek. Arslan, şu bilgileri verdi:

DOĞRUDAN UÇUŞ İZNİ

2017 kış tarife döneminde yerli havayolu işletmelerine Ankara’dan Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün olmak üzere dokuz ülkeye direkt uçuş gerçekleştirmeleri için izin verilmiştir. Ayrıca, Ankara-Stockholm hattında 2017 kış tarife döneminde uçuş planlanmamakla birlikte bundan sonra havayolu şirketlerinin uçuş talepleri olması durumunda Esenboğa Havalimanı’mızın büyütülmesine bağlı olarak yeteri katar slot verme imkânımız olduğu için bunun da gereği yapılıp gerekli izinler verilecektir.

 
YOLCU SAYISINDA REKOR 

Havalimanlarında yolcu sayısı 193 milyon 300 binin üzerine çıkarak rekor seviyeye erişmiştir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2016’da 1.5 milyar lira kâr elde etmiş, kârdan 888 milyon lira Hazine’ye ödenmiştir.

 
 
UÇAKLARDA SİLAH YASAĞI

Üst düzey devlet görevlilerinin korunmasını amaçlayan bu düzenlemeyle gerek silah taşıyacak görevli personel sayısının kısıtlanması ve kimler olduğunun belirlenmesi gerekse bu görevlilerin kendilerinin veya uçuşlarının kayıt altında olması da havacılık güvenliği açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

 
Askere ‘kargo’ müjdesi
 
Bakanlığımız, asker anne ve babalarının, eşlerinin ve kardeşlerinin askerlere göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden ücret alınmamasına ilişkin yasal düzenleme hazırlığında son aşamaya geldi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika