spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri ‘Hatay’dan başlıyor

Seçtiklerimiz

AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Hatay programı; 27 Ocak 2015, Salı günü Saat 14:00’te Mustafa Kemal Üniversitesi, Atatürk Konferans Salonu’nda ve saat 19.00’da Hatay (Antakya) Kültür Merkezi’nde iki ayrı oturum halinde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Yıl 1915… Tam da 100 yıl önce, 1.Dünya Savaşı tüm hızıyla devam ederken, İtilaf Devletleri’nin Çanakkale Boğazını geçerek İstanbul’u ele geçirme planlarına dur diyen Çanakkale Destanı yazılmıştı. Bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. Yılını yad ediyoruz.

Halkın havayolu AnadoluJet, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında hem cephede ve hem de cephe gerisinde verilen destansı mücadeleyi 7’den 70’e hatırlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Çanakkale 2015 – 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” projesini başlattı.

AnadoluJet’in toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan özel tarih projesi AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri, geçen sene Çanakkale, Ankara, Kayseri, Samsun, Konya ve Trabzon’da düzenlendi. Sohbetlerin 2015 yılındaki ilk durağı ise Türkiye’nin önemli kültür turizmi noktalarından Hatay oluyor.

 

AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’nin Hatay programı; Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ile 27 Ocak 2015, Salı günü saat 14.00’de Mustafa Kemal Üniversitesi, Atatürk Konferans Salonu’nda üniversite öğrencilerine yönelik; halka açık söyleşisi ise Hatay (Antakya) Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Çanakkale Savaşı’nın az bilinen yönlerini fotoğraflar yardımı ile aktararak o dönemi adeta tekrar yaşatan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Hatay programında, Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel Çanakkale Savaşı’nın bir yıl süren destansı hikâyesini sahneye taşıyarak; Savaş’ın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve geride kalanların öykülerini anlatacak. Katılımcıları Çanakkale’nin hem tarihine hem de bugününe taşıyan etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluşacak. Kapanışta ise Talha Uğurluel kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet edecek.

“AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”; Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla 2015 döneminde de şehir şehir gezerek halk ve üniversite öğrencileriyle buluşmaya devam edecek. Proje, Hatay programı sonrası aralarında Adana, Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kars, Van, Gaziantep ve Erzurum’un da olduğu pek çok şehrimizi ziyaret edecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika