spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Anadolu Üniversitesin’den Havacılık Kursu

Seçtiklerimiz

AÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ayrı yerde düzenlenecek kursun ilk etabı 5-6 Mart günlerinde Ankara TÜBİTAK’ta, 8-9 Mart günlerinde ise AÜ Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da yapılacak.

Kursa, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, Türk Hava Yolları, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), ASELSAN, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret, ROKETSAN ile AÜ başta olmak üzere bazı üniversiteler ve havacılık şirketinden 120 kişi katılacak.

Kursu verecek olan ve NASA’da 50 yıl görev yapan Joe Nieberding ve Larry Ross, tecrübelerini 2007 yılından bu yana "Mission Success First: Lessons Learned" başlıklı eğitim ile yeni nesillere aktarıyor.

NASA Araştırma Merkezleri’nde 2007 yılından bu yana her yıl en az 7 defa düzenlenen bu kurs, ABD dışında şu ana kadar sadece Avrupa Uzay Ajansı’nda (European Space Agency-ESA) verildi. Bu kursun Türkiye’de ulusal çapta düzenlenmesi için Amerikan hükümetinden "Interanational Traffic in Arms Regulation (ITAR) Clearance" izinleri ilk defa AÜ Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi aldı.

İki gün sürecek kursun amacı, son 50 yıl içinde gerçekleşen havacılık kazalarının başta "insan faktörü" olmak üzere nedenlerini değerlendirmek.

Bu kazalardan elde edilen bilginin ulusal, uluslararası havacılık otoriteleri, kamu kurumları, eğitim kuruluşları, sanayi kuruluşları ve bu kuruluşların yönetim ve teknik personellerince nasıl değerlendirilmesi gerektiği, ayrıca incelenen kazalardan elde edilen bilgilerin niteliği ve bu birikimin akademik ve teknolojik gelişmeye katkısının nasıl değerlendirilmesi gerektiği tartışılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika