spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Amerikalı astronatlar büyük tehlike atlattı

Seçtiklerimiz

Uzayda arastırma görevinde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) astronotları, soğutma sisteminde yaşanan arıza nedeniyle yine yörüngede bulunan Rus modülüne sığınarak hayatta kalmayı başardılar. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (Nasa) sözcüsü Bob Jacobs, soğutma sisteminde zararlı madde sızıntısının meydana gelmesi üzerine altı astronottan oluşan istasyon mürettebatının Abd modülünü boşalttığını ve Rus modülüne geçtiğini açıkladı. "En kötü senaryo" Jacobs, ekibin tehlikede olmadığını belirterek, "Önce su döngüsü basıncının arttığını, daha sonra kabin basıncının en kötü senaryoya işaret eden amonyak sızıntısının göstergesi olabilecek şekilde arttığını gördük.

Bu nedenle en kötü senaryodan korunduk ve mürettebatı uzay istasyonunun Rusya’ya ait bölümünde tecrit ettik" dedi. Bob Jacobs, Houston’daki uzmanların şu anda durum değerlendirmesi yaptığını da sözlerine ekledi.

UUİ’deki mürettebat Nasa astronotları Barry Wilmore ve Terry Virts, Rus kozmonotlar Elena Serova, Aleksander Samoukutyaev ve Anton Şkaplerov ile Avrupa Uzay Ajansı’ndan Samantha Cristoforetti’den oluşuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika