spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Amcamın öldürülmesinin sırrı bu kitapta

Seçtiklerimiz

DHKP/C tarafından öldürüldüğü iddia edilen amcası için ‘olayın böyle olmadığına inanıyorum’ diyen Ali Sabancı, bir kitaba işaret etti. Ali Sabancı, "Amcama düzenlenen suikastın aydınlatıldığına inanmıyorum" dedi.

Havayolu şirketi Pegasus’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, amcası Özdemir Sabancı’ya düzenlenen suikastın aydınlatılmadığını düşündüğünü açıkladı.

Özdemir Sabancı, Sabancı Center’daki makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu 9 Ocak 1996’da öldürülmüştü.

"İnanmıyorum"

İnfomag Dergisi’nin Mart 2012 sayısına konuşan Ali Sabancı’ya “Olayın aydınlatıldığına inanıyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Sabancı bu soruya, "İnanmıyorum" yanıtını verdi.

"Suikastın Detayları O Kitapta Var"

Şu sıralar Wikileaks belgelerinden derlenen SIZINTI adında bir kitabı okuduğunu belirten Ali Sabancı, "Kitabı okuduğun zaman olayları da hatırladığın için, ‘Demek bu adam bunu bu yüzden söylemiş, şu olay olduğu için’ diyorsun. Suikast ile ilgili detaylar o kitapta da var" dedi.

Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahmetli amcama ilişkin yaşananların dışında, Türkiye’de öyle garip, karmaşık şeyler olmuş ki. Sabah işe geliyorsun, akşam eve dönüyorsun, iyi bir şeyler yaptığını düşünüyorsun, halbuki senin etrafında seni de etkileyen öyle garip şeyler oluyormuş ki farkında değilsin. Biraz etrafa bakmak gerek, zaman zaman da birilerinin bize anlatması…"

Siyasete Girmeye Sıcak

Ali Sabancı, röportajda siyasete girme isteğini de açıkça belirtiyor. Bu konudaki düşüncelerini şöyle açıklıyor:

"Siyaset benim hayalim. Arkamda bir iz bırakmak istiyorum. Bu dünyadan giderken, 40 değil, 400 uçağın olsa ne olur. Birilerinin hayatını daha iyi yönde değiştirmek istiyorum. Ama bu ille de politikada olacak diye bir şey yok. Bunu TOBB Grişimcilik bünyesinde üniversite geze geze de yapıyorum. Konuşmaya başladığımda gençler mutsuz, kafada gelecek var. 4 gençten biri üniversiteden sonra muhtemeler işsiz kalacak. Konuşma bittiğinde daha umutlu ve mutlu olduklarını görüyorum. Yumurta atan yok mu? Var, olsun da…"

"Teklif Gelirse…"

Bu yönde henüz bir teklif almadığını da aktaran Sabancı, "Politikanın idare etme tarafını yapabileceğimi düşünmüyorum. Ankara’yı bilmem, teklif de almadım, teklif gelirse ne derim, bilmiyorum. Ama henüz 42 yaşındayım" ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika