spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Amadeus Yılın İlk Yarısında Kar Elde Etti

Seçtiklerimiz

Küresel seyahat endüstrisi için ileri teknoloji çözümlerinin önde gelen sağlayıcısı ve işlemcilerinden Amadeus, yolcu sayısında yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik bir artış yakalayarak 888,8 milyon yolcu taşınmasını sağladı.
 
Amadeus IT Group, S.A. 2018’in ilk yarısında 606,8 milyon euro tespit edilen kar elde etti. Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 6,11 oranında büyüme gösteriyor. Amadeus’un geliri 2017’nin ilk yarısıyla karşılaştırıldığında Ocak’tan Haziran’a yüzde 4,1 artarak 2.477,0 milyon euroya ulaştı. FAVÖK ise yüzde 8,2 artarak 1.078,2 milyon euro oldu.
 
Dağıtım segmentinde seyahat acentelerinin uçuş rezervasyon sayısı 305,1 milyona ulaşarak yüzde 3,4 oranında büyüme gösterdi. BT Çözümleri segmentinde ise biniş yapan yolcu sayısı yüzde 18 artarak 888,8 milyon oldu.
 
İlk çeyrekte olduğu gibi, döneme ilişkin sonuçlarımız geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında önemli ölçüde olumsuz bir etki yaratan ABD doları/Euro döviz kurundan etkilendi. Dövizin etkileri (ve FAVÖK üzerindeki IFRS 16 etkisi) dışında yılın ilk yarısında hem gelir hem de FAVÖK yüksek tek haneli rakamlarda büyümüş ve FAVÖK marjı genel olarak sabit kalmıştır.
 
Asya ve Pasifik, Orta, Doğu ve Güney Avrupa ile Kuzey Amerika, seyahat acentelerinin gerçekleştirdiği uçuş rezervasyonu alanında en hızlı büyüyen bölgeler oldu. Batı Avrupa rezervasyonları, endüstri gerilemesinden ve bazı Avrupalı orta ölçekli online seyahat acentelerindeki pay kaybından etkilenerek 2017’nin ilk çeyreğine kıyasla düşüş gösterdi.

Batı Avrupa hariç olmak üzere Amadeus rezervasyonları yılın ilk yarısında yüzde 9,2 arttı. 2017 geçişleri ve yüzde 7,8’lik organik büyümenin etkisi sayesinde havayollarına biniş yapan yolcu sayısı yüzde 18,0 artmıştır. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen geliştirme ve entegrasyonlar uluslararası ayak izimizi büyütmeye katkı sağlamış, yılın ilk yarısında Avrupa dışından biniş yapan yolcu oranı yüzde 61,9 olmuştur.

Yılın ilk yarısının özetiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Amadeus Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Luis Maroto, “Amadeus’un mali sonuçlarının yakaladığı olumlu trend yılın ilk yarısında da devam etti. İş kollarımız, döviz kurlarının etkileri hariç, yine hem FAVÖK hem gelir yönünde genel olarak istikrarlı bir FAVÖK marjini ile yüksek tek haneli rakamlarla sağlam bir büyüme gösterdi” dedi.

 
Yılın geri kalanının görünümü açısından iyimser durumda olduklarını belirten Maroto, “15 taşıyıcı ile imzalanan veya yenilenen içerik sözleşmeleriyle, Amadeus sistemi üzerinde abonelerimiz için mevcut olan içerikleri sağlamlaştırmaya ve büyütmeye devam ettik.

BT Çözümleri iş kolumuzu kullanarak 2018’in ilk yarısında 888,8 milyona ulaşan biniş yapan yolcu sayısındaki yüzde 18’lik artışı,  yüzde 7,8’lik organik bir büyüme ve bize en son geçiş yapanlar destekledi. Ayrıca, yeni işlere yönelik çeşitlendirme stratejimizde de başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ettik.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika