spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Almanların bilerek, MH17’yi uyarmadığı iddia edildi

Seçtiklerimiz

Sputnik Ajansı’nın derlediği Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, MH17 uçağının düşürülmesinden birkaç gün önce Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılan bir telgrafta, Ukrayna’nın doğusunda bir kargo uçağının 6000 metre irtifada uçarken vurulup düşürüldüğü belirtilmiş ve bölgede durumun ‘endişe verici’ olduğu değerlendirilmesi yapılmıştı.
 
Ancak buna rağmen Bakanlık bu durumdan ne Ulaştırma Bakanlığı’nı ne de Malezya Havayolları’nı haberdar etti.
 
Süddeutsche Zeitung, havacılık uzmanlarının görüşlerine de yer verilen Dışişleri Bakanlığı telgrafında 6000 metre irtifada uçan bir uçağın düşürülebilmesi için özel silahların gerekli olduğunun belirtildiğini aktardı.
 
Almanya Dışişleri Bakanlığı gazeteye, edinilen bu bilgi hakkında yorum yapmamayı tercih ederken, ülkenin Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir yetkili de hükümetin, Ukrayna’daki durumun sivil havacılık için oluşturduğu risklerden o dönemde haberdar olmadığını söyledi.
 
Soruşturmacılar, Temmuz 2014’te içindeki 298 kişiyle birlikte yere çakılan MH17 uçağını kimin düşürdüğünü hala belirleyemedi.
 
MH17 uçağıyla ilgili soruşturmaya başkanlık yapan Hollanda geçtiğimiz haftalarda soruşturmayla ilgili gizli tutulan 569 belgeyi yayımlama kararı almıştı. Belgelerden 147’si üzerinde gizlilik ise henüz kaldırılmadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika