spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Almanlar Türkiye’de tatili çok seviyor

Seçtiklerimiz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminin, Alman araştırma şirketi FUR’un Berlin’de düzenlenen uluslararası turizm fuarında duyurduğu Reiseanalyse 2013 sonuçları üzerinden yaptığı değerlendirmeye göre; Almanlar, 5 gece ve üzeri süre ile gerçekleştirdikleri seyahatlerde 63 milyar Euro harcama yaptı. Almanların seyahat etme eğilimi ise değişmedi. Almanların yüzde 76’sı geçen yıl tatile çıktı. Uzun süreli seyahat sayısı 70 milyona yaklaşırken, kısa süreli seyahatler yüzde 1,8 artarak 80 milyona yaklaştı.

2012’de Almanların ilk tatil tercihi yüzde 31 ile yurtiçi seyahatler oldu. Yurtdışı çıkışlarda ilk üçü; İspanya, İtalya ve Türkiye paylaştı. 2011 yılına göre, yalnızca Türkiye ve Hollanda’nın pazar paylarında iyileşme görüldü.

Anket sonuçlarına göre; Alman seyahat pazarının 2013’te de büyümeye devam etmesi bekleniyor. Ankete göre; Alman tatilcilerin yüzde 55’i seyahat planlarını somutlaştırdı. Ankete cevap verenlerin yüzde 12’si ise bu yıl tatile çıkmayacağını ifade etti.

Diğer yandan anket bulgularına göre; 41 milyon Alman, gelecek 3 yıl içinde sahillere yönelik seyahatler gerçekleştirmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika