spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Alman Telekom: THY, Lufthansa için tehdit

Seçtiklerimiz

Alman Telekom’un internet sitesinde yayınlanan haberde, ‘Official Airline Guide’ kaynak verilerek THY’nin dünyanın diğer havayollarının hepsinden daha çok ülkeye uçuş seferleri bulunduğunu ve THY’nin sayıyı daha da artırmak istediği bildirildi.

 

Böylece THY’nin Alman hava yolları Lufthansa ve ona bağlı diğer hava yolu şirketleri için bir tehdit oluşturduğu, İstanbul’de yeni inşaa edilen dev havaalanının Almanya’nın Bavyera Eyaletindeki yaklaşık 80 kmkare genişliğindeki ‘Chiemsee’ gölü kadar büyük olduğu kaydedildi.

 

Alman Telekom’un haberinde, THY’nin bir zamanlar Lufthansa tarafından ‘Star Alliance’ kapsamında teşvik edilerek desteklendiği, şimdi ise bir tehdide dönüştüğü öne sürüldü. On yıl önce yalnızca mecbur olanların THY ile uçtuğu, şimdilerde ise ‘Skytrax’ tarafından 4 kez peşpeşe Avrupa’nın en iyi havayolu seçildiği belirtildi.

 

THY’nin başarılarının anlatıldığı haberde, havayolunun toplam 223 uluslararası menzile uçuş yaptığı, dev boyutlu uçuş ağının yanısıra, uygun fiyatları dolayısıyla da THY’nin tercih edildiği vurgulandı. 2014 yılında THY’nın net kârını iki katından fazlasına çıkararak, 648,7 milyon Avro kazandığı bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika