spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Alman devi uçak kazasında hayatını kaybetti

Seçtiklerimiz

2002 yılında kurulan ve Almanya’nın en büyük e-ticaret şirketi haline gelen Unister’in kurucusu Thomas Wagner uçak kazasında hayatını kaybetti.

 

Geçtiğimiz hafta Venedik’ten Leipzig’e seyahat eden özel uçağın Slovenya’da düşmesi sonucu,  Thomas Wagner ile birlikte şirketin hissedarı Oliver Schilling, bir Alman finans danışmanı ve uçağın pilotu hayatını kaybetmişti.

 

UÇAKTA MİLYONLARCA EUROLUK NAKİTİN NE İŞİ VARDI?

Wagner’in Venedik’e bir kredi anlaşması için gittiği, yanında milyonlarca euroluk da nakit taşıdığı iddiaları Almanya’yı karıştırdı. Slovenya polisi kaza alanında 10 bin İsviçre Frangı bulunduğunu açıklarken, içerisinde milyonlarca euro olduğu iddia edilen çanta hakkında açıklama yapmadı. Şirketin yüzde 16.7’lik hissesini elinde bulunduran eski CFO’su Daniel Kirchhoff Wagner’in yanında bulunduğu iddia edilen büyük miktarda para hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

 

Wagner’in hayatını kaybetmesinin ardından acil bir hissedarlar toplantısı düzenleyen Unister Holding, toplantının ardından iflasını açıkladı. Açıklamada şirketin seyahat kolu olan Unister Travel’a bağlı popüler portallar Ab In Den Urlaub ve Flüge.de’nin operasyonlarını normal şekilde sürdüreceği ve müşterilerin holdingin iflasından kesinlikle etkilenmeyeceği belirtildi.

SEYAHAT ŞİRKETLERİ ETKİLENMEYECEK DENDİ AMA…

 
Ancak, salı günü grubun yerel tur operatörü Urlaubstours da iflasını açıkladı. Operatörün iflasına ilişkin nedenler açıklanmazken, Unister tarafından o tarihe kadar rezervasyon yapmış tüm müşterilerin iflas sigortası kapsamına dahil olduğu ve paralarını geri alabilecekleri duyuruldu. Açıklamada, tur operatörünün yeni rezervasyon almayacağı da ifade edildi.
 
Çarşamba günü ise uçak, otel ve diğer seyahat hizmetlerini bir arada sunan dinamik paketleri yaratan Udeals seyahat portalı ve bünyesinde seyahat dışı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok online portalı barındıran Unister GmbH de iflasını açıkladı.
 
Unister’in iş modelinde müşteriler direkt tedarikçilere ödeme yapıyor, dev online şirketi rezervasyon başına komisyon alıyordu. Unister’in bu kadar hızlı bir şekilde dağılması, Alman seyahat sektörünü derinden sarstı ve komisyon üzerinden çalışan diğer büyük seyahat portallarının geleceği hakkında soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika