spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya’da ‘Gökyüzü’ Turizmi Geliştirilecek

Seçtiklerimiz

Alanya’da alternatif turizm alanlarının genişletilmesi çalışmaları kapsamında Alanya Belediyesi ve Mahmutlar Otelciler Derneği işbirliğiyle ‘Gökyüzünden Turizme Bakış’ adlı proje hazırlandı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 434 bin lira hibe desteği verdiği proje kapsamında Mahmutlar Mahallesi’ndeki Cebeli Reis Dağı’nda 1000 metre yükseklikte uçuş yapılabilen seviyede bir pist oluşturuldu.
 
Zamanla bu pistin eksiklerinin giderilmesinin yanında, mevcut durumda sayıları kısıtlı olan yamaç paraşütü pilotlarının sayısını artırmak amacıyla da eğitim kursları düzenlenecek. Projeyle birlikte 5 yıl içinde Fethiye Babadağ’daki yamaç paraşütü uçuş rakamlarının yakalanması hedefleniyor.
 
’12 AY YAMAÇ PARAŞÜTÜ’
 
Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel, Alanya’da turizmi 4 mevsime yaymak için alternatif turizm seçenekleri üzerinde projeler ürettiklerini söyledi. Mahmutlar’da yapmayı düşündükleri yamaç paraşütü projesinin de bunlardan biri olduğunu belirten Başkan Yücel, "Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde kısmi olarak yapılan yamaç paraşütü sporunu bu projeyle 12 aya yaymak istiyoruz. BAKA’nın hibe desteklediği projeyle yamaç paraşütü sporu yapan yerli ve yabancı misafirlerimiz, bölgedeki doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mekanları da gökyüzünden izleme fırsatı bulacak" dedi.
 
‘EKONOMİYE 30 MİLYON LİRA KATKI’
 
Yamaç Paraşütü Okulu sahibi ve Türk Hava Kurumu eğitmeni Ergun Ulu da yamaç paraşütü sporunun Türkiye’de önemli bir yere geldiğini kaydetti. Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Ölüdeniz Mahallesi’ne yılda yaklaşık 120 bin sporcunun yamaç paraşütü yapmak için gittiğini vurgulayan Ulu, "Bu sektör Türkiye’de ekonomiye yaklaşık 30 milyon lira katkı sağlıyor. Yılda yaklaşık 60 bin kişi ikili uçuş yapıyor. Yaklaşık 250 pilot gelen misafirleri uçuruyor. Bu büyük bir sektör. Bizim bölgemizde 12 ay uçuş yapılabilir. Ölüdeniz’de sadece 8 ay uçuş yapılabiliyor. Önümüzdeki 5 yılda Ölüdeniz rakamlarını Alanya’da yakalamayı planlıyoruz" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika